11.01.2011. / 17:46

Autor: Hina

Miljuš i Galinec svjedočili na Županijskom sudu protiv svojih napadača

Žrtve brutalnog premlačivanja - novinar Jutarnjeg lista Dušan Miljuš i poduzetnik Josip Galinec danas su na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočili u istrazi koja se vodi protiv Darka Dakića i Đorđa Vuletića osumnjičenih za te napade.

Josip GalinecJosip GalinecŽrtve brutalnog premlačivanja - novinar Jutarnjeg lista Dušan Miljuš i poduzetnik Josip Galinec danas su na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočili u istrazi koja se vodi protiv Darka Dakića i Đorđa Vuletića osumnjičenih za te napade.

Dakića i Vuletića tereti se zbog pokušaja ubojstva Miljuša i Galinca, a nakon što je protiv njih pokrenuta istraga, krajem prosinca im je određen i jednomjesečni pritvor.

Miljuša i Galinca danas je ispitao istražni sudac Zdenko Posavec, a detalji svjedočenja nisu se mogli doznati.

Tužiteljstvo je u ovom slučaju predložilo ispitivanje ukupno šest svjedoka te provođenje nekoliko vještačenja.

Đorđe Vuletić, bivši policajac i optuženik u slučaju tzv. zločinačke organizacije kojoj se sudilo krajem 90-ih, i Darko Dakić ranije su negirali da su u rujnu 2008. pretukli poduzetnika Josipa Galinca.

Dakić je, osim toga, porekao da je s još jednim nepoznatim napadačem za kojim se traga u lipnju te godine brutalno pretukao novinara "Jutarnjeg lista" Dušana Miljuša ispred njegova stana u naselju Kajzerica.

Vuletića i Dakića tereti se kao "izvršitelje pokušaja ubojstva". Nalogodavac, međutim, još nije otkriven. Kako bi razriješila slučajeve premlaćivanja Miljuša i Galinca policija je pokrenula jednu od opsežnijih akcija u posljednjih nekoliko godina - "Šok 3", u kojoj je privedeno desetak osoba. No, svi su uhićeni, osim Dakića i Vuletića, pušteni nakon obavijesnih razgovora, među njima i bivši optuženici u slučaju tzv. sločinačke organizacije Zoran Pripuz i Nikica Jelavić.

Vezane vijesti

Produljen pritvor osumnjičenicima za napad na Miljuša i Galinca

Produljen pritvor osumnjičenicima za napad na Miljuša i Galinca

Dvojici osumnjičenika za pokušaje ubojstva novinara Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca za mjesec dana je produljen pritvor u kojemu su od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika