12.01.2011. / 14:28

Autor: Hina

Odvjetnik Muselimović posjetio Purdu: 'Ne vjeruje da bi se u Srbiji vodio pravedan postupak'

"Uputit ćemo zahtjev pravosudnim i političkim tijelima Hrvatske da se tamo vodi pravosudni postupak protiv gospodina Purde", rekao je Muselimović u izjavi za medije u Mostaru. Dodao je kako prema Srbiji neće upućivati nikakav zahtjev

Tihomir PurdaTihomir PurdaMostarski odvjetnik Josip Muselimović je u srijedu nakon susreta s vukovarskim braniteljem Tihomirom Purdom u pritvoru u Zenici rekao da će uputiti zahtjev službenim institucijama u Zagrebu kako bi bio izručen Hrvatskoj da se tamo vodi sudski proces protiv njega.

"Uputit ćemo zahtjev pravosudnim i političkim tijelima Hrvatske da se tamo vodi pravosudni postupak protiv gospodina Purde", rekao je Muselimović u izjavi za medije u Mostaru. Dodao je kako prema Srbiji neće upućivati nikakav zahtjev.

On je naglasio kako Purda očekuje da bude izručen Hrvatskoj jer ne vjeruje da bi se u Srbiji vodio pravedan postupak. "On očekuje da bude izručen Hrvatskoj i mislim da je to jedino ispravno rješenje. Naprosto ne postoje zakonski uvjeti, da se njegov slučaj izdvoji i da se prema njemu donese presuda. Bez sudjelovanja ostalih aktera nemoguće je utvrditi materijalnu istinu", rekao je Muselimović.

Mostarski odvjetnik je rekao i kako je Tihomir Purda uhićen u BiH na temelju međunarodne crvene tjeralice koju je raspisao Interpol zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ratnog zločina prema ranjenim i bolesnim osobama.

Tihomir Purda usprotivio se izručenju Srbiji i na ekstradicijskom ročištu održanom na Sudu BiH prošlog tjedna te je taj sud stoga naložio pokretanje redovitog postupka predviđenog u takvim slučajevima.

Purdi je određen pritvor od 18 dana što je ujedno rok u kojemu srbijansko pravosuđe mora Sudu BiH dostaviti formalni zahtjev za izručenje uz potrebnu dokumentaciju.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

registracija
8/7/10

Maroje, 12.01.11. 14:46

Kakva smo mi to država da dozvaljavamo ovako što.Da nije bilo tih hrabrih ljudi nebi imali ni državu Prestrašno. Dajte nadležne institucije vadite tog dečka iz zatvora nemojte nas baš toliko sramotiti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika