13.01.2011. / 08:50

Autor: Nacional.hr

Soda bikarbona: Čudesan bijeli prah za besprijekorno kućanstvo

Ukoliko želite uštedjeti na sredtvima za čišćenje, vrijeme je da počnete koristiti sodu bikarbonu. Ovaj bijeli prah je jednako učinkovit i što je najvažnije prihvatljiv za svaki džep

Soda bikarbona je bijeli prah koji se koristi u proizvodnji praška za pecivo, kozmetici i proizvodnji pjenušavih pića. Osim toga, ovaj bijeli prah koristi se kao alternativa mnogim sredstvima za čišćenje kućanstva. Naime, soda bikarbona je jednako učinkovita, bezopasna i što je najvažnije prihvatljiva za svaki džep!

1. Sodu bikarbonu možete koristiti i za gašenje požara u kućanstvu, a nikakvu štetu naćete prouzročiti ako ovaj bijeli prah upotrijebite za gašenje vatre u automobilu.

2. Voće i povrće perite u vodi u kojoj ste prethodno otopili nekoliko žlica sode.

3. Perilicu rublja umjesto skupocjenim sredstvima za čišćenje, operite sodom bikarbonom. Dakle, jedno pranje s ovim magičnim prahom kamenac će ukloniti u potpunosti.

4. Masne podove, neovisno je li riječ o kuhinji ili garaži također možete očistiti sodom. Sva masnoća i prljavština će nestati.

5. Dječje bočice najbolje će očistiti soda bikarbona otopljena u vrućoj vodi.

6. Kada primijetite da vam cvijeće u teglicama ne izgleda baš najbolje, umjesto zalijevanja običnom vodom, dodajte i malo sode. Kroz tjedan dana vaše biljke će ponovno živnuti.

7. Dodatni sjaj na posuđu postići ćete sodom bikarbonom otopljenom u vodi.

8. Četke za kosu jedanput mjesečno na pola sata ostavite u otopini od tople vode, žlice šampona i žlice sode bikarbone. Ovom otopinom ukloniti ćete svu prljavštinu i postići ugodan miris.

9. Prozore kao i ostale staklene površine u kućanstvu također čistite sodom bikarbonom. Kao i u većini slučajeva pomiješajte ju s vodom.

10. Zagorene tave i zdjele zadaju probleme mnogim ženama, međutim uz sodu bikarbonu ovaj problem postat će prošlost. Mješavinu sode bikarbone i vode ostavite na tavi desetak minuta.

Vezane vijesti

Otrovni ili za zdravlje sigurni proizvodi koje koristimo svaki dan?

Otrovni ili za zdravlje sigurni proizvodi koje koristimo svaki dan?

Antibakterijske kemikalije Triklosan, koji se koristi u stotinama proizvoda za uništavanje bakterija, navodno je štetan za jetru i štitnjaču. Mnogi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika