13.01.2011. / 11:39

Autor: Nacional.hr

Optužbe gradske zastupnice

Tatjana Holjevac - Holding gubi milijune zbog Bandićevih pogodovanja HT-u

Da bi cijela situacija bila još gora, zbog spora između Grada i HT-a oko prava na DTK, nitko ne održava te kanale. Dijelom i jer Zagrebački holding nije u potpunosti osposobio svoju podružnicu Digitalni grad za obavljanje svih poslova vezanih uz DTK

Tatjana Holjevac i Milan Bandić: Autor:
Anto Magzan/PIXSELLTatjana Holjevac i Milan Bandić: Autor: Anto Magzan/PIXSELLZastupnica u zagrebačkoj gradskoj skupštini, Tatjana Holjevac ogorčena je na gradonačelnik Milana Bandića koji godinama ne naplaćuje korištenje distributivne telekomunikacijske kanalizacije HT-u i tako gradu doslovce otima milijune kuna.

Optužuje ga da želi pogodovati najvećem telekomunikacijskom operateru tako što će za godišnje korištenje DTK naplatiti samo 6 milijuna kuna iako, Tatjana Holjevac smatra, može naplatiti između 80 i 100 milijuna kuna.

"Tako nešto je nedopustivo", kaže Tatjana Holjevac, a prenosi Business.hr. Dodaje i kako se na taj način direktno uskraćuju prihodi Zagrebačkom holdingu, a podsjeća i kako je na sudu tužba protiv HT-a upravo za naplatu potraživanja korištenja DTK teška 120 milijuna kuna.

Da bi cijela situacija bila još gora, zbog spora između Grada i HT-a oko prava na DTK, nitko ne održava te kanale. Dijelom i jer Zagrebački holding nije u potpunosti osposobio svoju podružnicu Digitalni grad za obavljanje svih poslova vezanih uz DTK.

Tatjana Holjevac naglašava kako bi glavna koncepcija trebala biti da neovisni upravljač komunalne infrastrukture DTK daje u najam svim operaterim u gradu. No, u ovom slučaju, dodaje, koči se razvoj telekomunikacije i informatike u zemlji jer kanalizacijom upravlja monopolistički operator.

"DTK se 50 godina gradio doprinosima građana što znači da pripada građanima Hrvatske i ne bi se smio predati niti prodati HT-u bez obeštećenja vlasniku, odnosno građanima", pojašnjava Tatjana Holjevac.

Na kraju ističe kako Zagreb pokušava motivirati i druge gradove da "obrane svoju infrastrukturu od HT-a", no zbog recesije su gradovi lakši prijen za HT, a telekom iskorištava situaciju i "opći nered u zemlji" kako bi forsirao dobivanje ne samo korištenja već i vlasništva.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika