13.01.2011. / 12:45

Autor: Hina

Prvi gay muzej u SAD- u otvara se u San Franciscu

"Gay Lesbian Bisexual Transgender History Museum" je drugi u svijetu, nakon što je takav muzej otvoren prije nekoliko desetljeća u Berlinu. Muzej bi trebao biti inauguriran u četvrtak u četvrti Castro

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaPrvi muzej u SAD-u posvećen povijesti homoseksualnog pokreta trebao bi biti službeno otvoren u četvrtak u povijesnoj gay četvrti San Francisca.

"Gay Lesbian Bisexual Transgender History Museum" je drugi u svijetu, nakon što je takav muzej otvoren prije nekoliko desetljeća u Berlinu. Muzej bi trebao biti inauguriran u četvrtak u četvrti Castro. Među izloženim predmetima su i ružičaste očale, jeans i zviždaljka koji su pripadali Harveyu Millku, prvom gradskom vijećniku deklariranom homoseksualcu.

Život Milka koji je ubijen 1978. opisan je u istoimenom filmu u kojem ga je utjelovio Sean Penn, za što je nagrađen Oscarom.

"Učinili smo sve što je u našoj moći da bi muzej bio bogat, raznolik i iznenađujući poput gay, lezbijskih, biseksualnih i transeksualnih zajednica", rekao je dužnosnik te ustanove Paul Boneberg.

On je naglasio da "tisuće turista posjećuju svake godine četvrt Castro u potrazi za homoseksualnom kulturom. U novom muzeju otkriti će blaga naših arhiva koja odražavaju gotovo cijelo jedno stoljeće povijesti pokreta".

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika