13.01.2011. / 14:16

Autor: Hina

Koncerti mladih glazbenika u 'Lisinskom'

To je samo jedan od načina na koji Zagrebačka filharmonija prepoznaje, prati i potiče mlade talentirane umjetnike na njihovu putu ususret budućem profesionalnom životu

KD 'Vatroslav Lisinski'KD 'Vatroslav Lisinski'Zagrebačka filharmonija ugostit će 18. i 21. siječnja najbolje mlade glazbenike sa zagrebačke Muzičke akademije, na zajedničkom nastupu u velikoj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, najavljeno je na mrežnim stranicama tog uglednog orkestra.

To je samo jedan od načina na koji Zagrebačka filharmonija prepoznaje, prati i potiče mlade talentirane umjetnike na njihovu putu ususret budućem profesionalnom životu, a posebno je ponosna što u svoju 140. obljetnicu osnutka ulazi s koncertima kojima promovira naše glazbene talente, stoji u najavi koncerata.

Nastupi u velikoj koncertnoj dvorani neprocjenjivo su iskustvo, a nastupiti uz Zagrebačku filharmoniju i više je od toga, potvrda kvalitete, priznanje za vrsnost i vrijedan podatak u životopisu svakog mladog umjetnika, ističe se.

Nastupit će osmero mladih talenata, skladatelji Tibor Szirovicza i Bianca Ban sa svojim simfonijskim djelima, Marie Spaemann u Schumannovu Koncertu za violončelo, Aljoša Jurinić u Lisztovu 2. klavirskom koncertu, sopranistica Nikolina Pinko u Beethovenovoj ariji "Ah! Perfido", bas Matija Meić u Mozartovoj ariji "Rivolgete a lui lo sguardo" te flautistica Ana Batinica i saksofonistica Sara Beriša u koncertima Iberta i Tomasija.

Prvim koncertom ravnat će Alun Francis, a drugim Tomislav Fačini. Koncerti se održavaju pod pokroviteljstvom hrvatskoga predsjednika Ive Josipovića, a ulaz je besplatan.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika