14.01.2011. / 08:46

Autor: Hina

Predstavljena Štulhoferova knjiga 'Što je za mene seks'

Knjigu (183 str.) je objavila izdavačka kuća "Profil", a o njoj su govorili urednica knjige Ivana Žderić, psihijatrica i bračna terapeutkinja Ljiljana Bastaić te književnica Ivana Simić Bodrožić

Popularno-znanstvena knjiga hrvatskog seksologa Aleksandra Štulhofera "Što je za mene seks", u kojoj se preispituju stavovi, običaji, navike i predrasude prema seksu, predstavljena je večeras u zagrebačkoj knjižari Profil Megastore.

Knjigu (183 str.) je objavila izdavačka kuća "Profil", a o njoj su govorili urednica knjige Ivana Žderić, psihijatrica i bračna terapeutkinja Ljiljana Bastaić te književnica Ivana Simić Bodrožić.

Napominjući kako je knjiga nastala na temelju kolumni koje je Štulhofer u posljednje tri godine objavljivao u časopisu "Cosmopolitan", Žderić je ocijenila da je knjiga zabavna i duhovita te da autor u njoj niti u jednom trenutku ne nameće svoje mišljenje. Štulhofer nas potiče da razmišljamo o rušenju postavljenih granica i zadanih okvira te o propitivanju društvenih normi i predrasuda, rekla je. Napominjući kako je seks sveprisutan u medijima, ali istovremeno i tabu tema, Žderić je kazala da se autor u svojim kolumnama bavi odnosima između dvoje ljudi, povjerenju, bliskosti, užitku, strpljenju i sl.

Ocjenjujući da je knjiga hrabra i osobna, Bastaić je kazala da je ona istovremeno i putovanje kroz seksualni krajolik jer Štulhofer opisuje različite kulture i njihov odnos prema seksu.

Da je knjiga duhovita i razumljiva običnim ljudima, a ujedno i duhovita smatra i Simić Bodrožić rekavši da joj je čitanje knjige otvorilo još više pitanja nego što je dobila odgovora. "Knjiga može pomoći da čitatelj uspostavi bolji i čvršći odnos sam s sobom, a onda i s partnerom", rekla je.

Ulomke iz knjige čitao je glumac Goran Bogdan.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
8/7/10

Maroje, 14.01.11. 10:44

Besposlen pop i jariće krsti


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika