14.01.2011. / 08:48

Autor: Nacional.hr

Donacija od više milijuna dolara: Bill Gates pomaže razminiravanju Hrvatske

U Hrvatskoj se pod minama još uvijek nalazi više od osamsto četvornih kilometara terena. Prema Otavskoj konvenciji, rok za kompletno čišćenje od mina je 2019. godina

Bill GatesBill GatesJedan od najbogatijih ljudi svijeta Bill Gates očito je za svog boravka u Hrvatskoj zavolio našu zemlju pa je odlučio i pomoći u njenom razminiravanju. kao što je poznato vlasnik Microsofta već godinama ljetuje u Hrvatskoj, a najčešće je gost Skradina u čije se ljepote navodno zaljubio na prvi pogled.

Svoju naklonost Hrvatskoj Gates je pokazao i kad ju je nedavno preporučio kao top destinaciju za ljetni odmor u anketi, koju je među milijarderima proveo magazin Forbes.

Zbog toga ne čudi ni vijest da je Gates odlučio donirati novčana sredstva za razminiravanje skradinskog zaleđa. Ovu, još neslužbenu, informaciju otkeio je u četvrtak ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Zdravko Modrušan, piše Novi list.

"Interes da donira novac za čišćenje Hrvatske od mina, Gates je iskazao ljetos kad je bio u Skradinu sa svojom jahtom i vidio table s oznakama "Pazi mine". Tad je od HCR-a tražio da mu napravimo brošuru s detaljno pobrojanim potrebama i projektima. S obzirom da je jako vezan za Skradin, odlučio se dati novac za to područje, "rekao je Modrušan, koji nije htio otkriti koliki će konkretan iznos Gates donirati već je kazao kako se radi o iznosu od više milijuna dolara.

U Hrvatskoj se pod minama još uvijek nalazi više od osamsto četvornih kilometara terena. Prema Otavskoj konvenciji, rok za kompletno čišćenje od mina je 2019. godina.

Vezane vijesti

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Huawei je najavio da će proširiti partnerski odnos s Microsoftom i kreirati prvi Huawei pametni telefon s Windows Phone operativnim sustavom. Novi će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika