16.01.2011. / 15:35

Autor: Hrvoje Šimičević, Boris Bilas

Vrhunac pragmatizma

Pupovac prije dvije godine tražio Kalmetinu smjenu, danas je to 'stvar HDZ-a'

"Stjecajem okolnosti u ovih 20 godina koliko se bavim politikom rijetko kada sam se bavio popularnošću i politiku ne razumijem kao pop scenu" rekao je Pupovac dodavši kako se protiv gospodarske krize ne može boriti bez da se dobije bitka protiv korupcije

Milorad PupovacMilorad PupovacZanimljiva je bila emisija Nedjeljom u dva HTV-a u kojoj je Aleksandar Stanković ugostio potpredsjednika SDSS-a Milorada Pupovca. Zanimljiva iz razloga što se Stanković trudio isprovocirati Pupovca da konačno objasni hrvatskoj javnosti razloge podrške njegove stranke HDZ-u i Jadranki Kosor, a jedan od čelnika hrvatskih Srba nije se dao nego je odgovarao općenito i bez konkretnih odgovora na određena pitanja.

Možda najbolji primjer situacija je kada je Stanković Pupovca suočio s činjenicom da je prije dvije godine bio za smjenu Kalmete te ju je tražio, a da je danas to zaboravio. Pupovac je na tu konstataciju samo odgovorio: "To je stvar HDZ-a".

Stanković mu je na to rekao da je dosta toga dobio s novim promjenama u izbornom zakonu. Pupovac je objašnjavao kako je zakon pravedan, a sve napade na njega osobno kao i na njegovu stranku zapravo napad na manjine. Gost u studiju objasnio je i kako ne misli da je zakon napravljen tako da najviše pogoduje njegovoj stranci SDSS-u.

Bilo je riječi i odnosu Pupovca s premijerkom Kosor za koju je je još jučer govoreći o slučaju braće Drobac kazao da bi bilo dobro da ode i da zaštiti javnost svoje pojave.

"To sam rekao jer sam bio šokiran onome što se dogodilo braći Drobac i mi smo taj problem raščistili. Politika je takav posao da postoje nepredvidljivi trenuci. Mi smo to pitanje raspravili a to je bila vrlo neugodno za premijerku i dramatičnu za braću Drobac" rekao je Pupovac navodeći da je to bila stvar osobne komunikacije no što se konkretno tu dogovorilo odnosno promijenilo nije rekao.

"Premijerka je prihvatila posao kojeg bi od 100 Hrvata, njih 99 sasvim sigurno odbilo. Onaj jedan ne bi spavao već bi tražio dan da o svemu razmisli", nastavio je Pupovac obranu čelnice Vlade.

Nervozu je Pupovac pokazao kada ga je Stanković pitao da konkretno govori o dosadašnjoj korupciji i kao načinima na koji se korupcija rješava.

"To je opće društveno stanje, dragi moj, koje se ne može riješiti u 24 sata niti u dvije godine mandata. To je nešto što je trajalo 20 godina i nije stvar HDZ iako su oni među najodgovornijima", rekao je Pupovac te je potom dao odgovor zbog čega još uvijek podržava vladu Jadranke Kosor iako je ova opterećena skandalima i nepopularnošću u narodu.

"Stjecajem okolnosti u ovih 20 godina koliko se bavim politikom rijetko kada sam se bavio popularnošću i politiku ne razumijem kao pop scenu" rekao je Pupovac dodavši kako se protiv gospodarske krize ne može boriti bez da se dobije bitka protiv korupcije.

Na kraju emisije ostaje dojam da su gledatelji ostali zakinuti i nisu doznali stavove potpredsjednika SDSS-a koji nije dao odgovore oko političke korupcije, uloge HDZ-a u stvaranju nerealno velike braniteljske populacije, slučaja Drobac i već spomenutog ministra Kalmete. Isto tako gledajući emisiju stekao se dojam da je danas kod Pupovca izostala ona njegova standardna politička hladnokrvnost i lucidnost. Što zbog Stankovićevih provokacija, što i zbog činjenice da je očito zbog političke trgovine s Jadrankom Kosor odlučio biti zatvoren i pomalo neiskren, pa makar samim time i samog sebe politički kompromitira.

Vezane vijesti

Pupovac: Nikolićeve izjave štetne i nedopustive

Pupovac: Nikolićeve izjave štetne i nedopustive

Izjave srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića u vezi Vukovara i Srebrenice nisu samo štetne, već i nedopustive te se nadamo da će formiranjem… Više

Komentari

registracija
14/1/11

kutuzov, 16.01.11. 16:40

Na zalost Pupovac je u situaciji kad ne moze puno. Naime, Pupovac je pod strogom kontrolom rezima koji je zaduzio bivšeg udbasa Slobodana Platisu koji je presao na hrvatsku stranu a ciji je Pupovac bio agent godinama da ga drzi na uzdi. Platisa danas kontrolira i SNV i SDSS ciji je predsjednik za Zagreb a vodi i projekt osnivanja tzv. Srpske banke. Protiv svih njih su pokrenute kaznene prijave zbog kradje novca ali ih njihovi koalicijski partneri stite


registracija
9/1/10

vallone, 16.01.11. 16:58

Pupovac je dugo vremena nosio titulu "najboljeg" političara, uglavnom je imao svoje čvrste stavove koje je branio argumentima.Gdje je nestao taj i takav čovjek?On zasigurno nije taj koji ima pravo govoriti o pravama svih manjina i u njihovo ime.Srbi su već dugo vremena superiorni po svojim pravima, čak i hrvatskoj većini.Novim zakonom samo je povećan jazz između srpske i ostalih manjina.Ni u primislima ne propagiram bilo koju vrstu diskriminacije, a kamoli nacionalizam.Ali, za boga miloga, tko je tu koga ubijao na njegovoj zemlji?Danas ako netko iz srpske manjine ne dobije posao po privilegiranim uvjetima, to je odmah ugroženost i nacionalizam.Koja smo mi "fucking nation"!
A Pupovac je ovakav zbog prstiju koje je umočio u pekmez!I to je to!


registracija
27/7/09

verina, 16.01.11. 17:34

Eto, prodao se čovjek pa ono što je jučer govorio danas više ne vrijedi...i, to je politika!


registracija
16/6/09

Trenk, 16.01.11. 18:37

Pa vi nikaj ne kuzite !
Srbi su konacno shvatili, kako unistiti Hrvatsku.
PODRZATI HDZ !


registracija
25/6/10

vidra, 16.01.11. 19:06

I sada ja pitam Pupovca, "gdje je ostao čovjek"?


registracija
2/12/09

gromco, 16.01.11. 19:32

govno srbsko. srbi se prodali hadezeju. desni jedni desni drugi. svi skupa velika sprdatcina i komediya od ljudi...
bitch


registracija
28/4/10

Zvonko, 16.01.11. 21:03

Idite u kurac vi srbi više!
Pa ne vrti se svijet oko vas! Srbi, srbi, srbi i samo srbi. Jebo vas HDZ! Nikada vam dosta.


registracija
7/6/05

Marko, 17.01.11. 02:54

Pupovce isti si kao Kalmeta niko i nista lopov i lazov


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika