17.01.2011. / 12:18

Autor: Hina

Gavranov 'Hotel Babilon' 21. siječnja premijerno u Krakovu

"Hotel Babilon" režirao je Pawel Szumieca, prijevod na poljski jezik je načinila Anne Tuszynski, a svih jedanaest uloga tumači popularna poljska glumica Aldona Jankowska

Miro GavranMiro GavranPremijerna izvedba monodrame hrvatskog književnika Mire Gavrana "Hotel Babilon", 21. siječnja u krakovskom Teatru Ludowy biti će šesnaesta premijera djela toga književnika u Poljskoj u proteklih jedanaest godina, priopćila je danas zagrebačka agencija Presscut.

"Hotel Babilon" režirao je Pawel Szumieca, prijevod na poljski jezik je načinila Anne Tuszynski, a svih jedanaest uloga tumači popularna poljska glumica Aldona Jankowska.

Teatar Ludowy trenutno na repertoaru ima čak tri predstave Mire Gavrana (Muž moje žene, Sve o ženama i Sve o muškarcima) koje su odigrane preko četiri stotine puta, te su sve tri višestruko nagrađivane na kazališnim festivalima.

"Hotel Babilon" uz puno humora pripovijeda melodramatsku suvremenu priču u jednom malom dalmatinskom gradu između naivne Slovakinje i lokalnog zavodnika, recepcionara, a uz njih dvoje se pojavljuje još devet likova povezanih s neobičnom ljubavnom pričom.

Djela Mire Gavrana do sada su prevedena na 35 jezika. Njegovi kazališni tekstovi igrani su širom svijeta, a predstave je vidjelo više od dva milijuna gledatelja.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika