17.01.2011. / 12:30

Autor: Nacional.hr

Dobar posao s Matešom: Pavić nakon višegodišnjeg truda pronašao način kako da uđe u TV biznis?

Poslovni pak podsjeća i da kompanija Nine Pavića već godinama bezuspješno traži model ulaska u televizijski posao i to upravo zbog nepovoljne zakonske odredbe o nedopuštenoj koncentraciji

Ninoslav PavićNinoslav PavićPredsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša potvrdio je u razgovoru za Poslovni dnevnik kako još uvijek nemaju potvrdu o tehničkoj, prostornoj, financijskoj i kadrovskoj sposobnosti za Sportsku televiziju HOO-a, koja je na posljednjem natječaju dobila petnaestogodišnju nacionalnu koncesiju.

"Imamo partnerski ugovor sa Sportskim novostima koje će nam dati kompletnu informacijsku strukturu", naglasio je za Poslovni dnevnik Zlatko Mateša, koji je u ovom razgovoru otkrio kako ne samo da HOO ne zna gdje će biti sjedište njihove televizije, već da nemaju zaposlenike, a ni novac jer tvrde da niti jedna kuna neće biti utrošena iz njihove blagajne iako su oni jedini vlasnici tvrtke HOO TV, koja je nositelj koncesije. U tekstu se podsjeća i kako zakon zabranjuje Sportskim novostima, koje su u vlasništvu Europapress holdinga, da vlasnički uđu u u novu televiziju jer Zakon o elektroničkim medijima ne dopušta da isti vlasnik ima nacionalnu televiziju i novine.

"Prema dogovoru će sve naše informacije biti i njihove. Sportskoj TV bit će na raspolaganju naši ljudski i tehnički resursi, pa čak i web stranica. Dat ćemo im kompletne usluge što se tiče sportskih informacija, a nekoliko naših ljudi će i raditi tamo", rekao je Janko Goleš, direktor Sportskih novosti. S druge pak strane, Stipe Orešković, predsjednik odbora direktora EPH, kaže da zapravo ne zna ništa o tom projektu. Poslovni pak podsjeća i da kompanija Nine Pavića već godinama bezuspješno traži model ulaska u televizijski posao i to upravo zbog nepovoljne zakonske odredbe o nedopuštenoj koncentraciji te prenosi kako neki tvrde da je upravo ovo njihov ulazak kroz mala vrata na televizijsko tržište.

Vezane vijesti

HOO: Sjednica Vijeća HOO-a u utorak, 31. svibnja

HOO: Sjednica Vijeća HOO-a u utorak, 31. svibnja

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša sazvao je 25. redovnu sjednicu Vijeća koja će se održati u utorak, 31. svibnja u 11.30… Više

Komentari

registracija
23/7/10

mrxzg, 17.01.11. 12:58

Baš su mogli i meni dodijeliti koncesiju.
Ni ja nemam opremu, ljude, novce i tehniku
ali imam super ideju :-)

Ovo bi USKOK trebao ispitati.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika