21.01.2011. / 17:16

Autor: Hina

Javio se Bin Laden: 'Stajalište predsjednika Sarkozyja će skupo stajati Francusku'

To je druga poruka Bin Ladena u kojoj prijeti Francuskoj u posljednja tri mjeseca

Foto: ArhivaFoto: ArhivaČelnik Al-Kaide Osama bin Laden povezao je oslobađanje francuskih talaca s francuskim povlačenjem iz Afganistana i upozorio da će stajalište predsjednika Nicolasa Sarkozyja "skupo stajati Francusku", prema audio snimci koju je u petak objavila Al-Džazira.

To je druga poruka Bin Ladena u kojoj prijeti Francuskoj u posljednja tri mjeseca.

"Ponavljamo vam istu poruku. Oslobađanje vaših zatočenika iz ruku naše braće povezano je s povlačenjem vaših vojnika iz naše zemlje", govori u toj poruci glas kojeg katarska tv Al-Džazira pripisuje bin Ladenu.

"Francuska je odlučna nastaviti svoju misiju u Afganistanu", navelo je u petak ministarstvo vanjskih poslova na pitanje o poruci koju se pripisuje Osami bin Ladenu.

"Odlučni smo nastaviti našu akciju u korist afganistanskog naroda, uz pomoć saveznika", rekao je glasnogovornik ministarstva Bernard Valero, preciziravši da traje provjera autentičnosti audio poruke šefa Al-Kaide koju je u petak objavila Al-Džazira.

Valero je rekao da je misija ISAF-a uvođenje stabilnosti i mira, kao i razvoj Afganistana.

Dvoje francuskih novinara Stephane Taponier i Herve Ghesquiere, koji rade za državnu tv France 3, otela je talibanska skupina 30. prosinca 2009. istočno od Kabula, kao i njihovo troje afganistanskih pratitelja.

Uz to pet Francuza i jedan državljanin Madagaskara i jedan Togoanac su zatočeni u Maliju nakon što su oteti u Nigeru sredinom rujna prošle godine.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika