23.01.2011. / 11:14

Autor: Hina , Nacional.hr

Nuić će tražiti puštanje ratnog zločinca Norca: 'Očekujemo pozitivno rješenje'

Norac je za ratne zločine na gospićkom području pravomoćno osuđen na 12, a za zločine u Medačkom džepu na šest godina i te kazne su objedinjene u maksimalnu kaznu od 15 godina

Mirko NoracMirko NoracOdvjetnik umirovljenog generala Mirka Norca, koji se nalazi na odsluženju zatvorske kazne, Vlatko Nuić potvrdio je danas Hini da će uskoro zatražiti prijevremeno puštanje na slobodu za svog branjenika budući će u veljači izdržati dvije trećine kazne.

Nuić je rekao da to omogućuju odredbe haaškog i hrvatskog zakonodavstva i da na temelju dosadašnje prakse očekuje povoljno rješenje tog zahtjeva.

Očekujemo da će se molba razmotriti i odluka donijeti u prvom polugodištu, kazao je odvjetnik Nuić i napomenuo da to ovisi o sjednici komisije za uvjetni otpust.

Očekujemo da će se na Mirka Norca primjenjivati isti kriteriji koji su se primjenjivali i za druge i koji su već pušteni na slobodu, a suđeni su po haaškim optužnicama. Praksa je da se udovoljava takvim zahtjevima nakon dvije trećine odslužene kazne i vidjet ćemo kako će komisija odlučiti, rekao je Nuić.

Norac je za ratne zločine na gospićkom području pravomoćno osuđen na 12, a za zločine u Medačkom džepu na šest godina i te kazne su objedinjene u maksimalnu kaznu od 15 godina.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
7/1/11

djani, 23.01.11. 13:07

A i Norac je žrtva a i zna se čija,takav rat koji nam je nenaoružanima bio nametnut ,a EUROPEJCI očekivali da nijedan četnik ne pofali ma smradovi jedni,gdje ste bili kad su sa 28 tenkova krenuli iz Biljana i Benkovca na Škabrnju četnici i ubili,zaklali i gazili tenkovima za sat vremena 100 ljudi i nikom ništa kako danas tako i nikad neće procesuirati.
e tada su nama pored crnih vreča leševa embargo na oružje udarili ti europejci koji danas izjednačavaju žrtvu i agresora pa će jednog po jednog u srbiju na suđenje a ta fašistička srbija je tada iskamčila iz ratnih zarobljenika iskaze da su ustaše prste kidali islično,Bože sacuvaj luđaka sto bi sve napisali samo da nas ocrne i onda se na silu moramo miriti sa njima


registracija
7/1/11

djani, 23.01.11. 13:08

Norac mora biti slobodan


registracija
14/11/07

laufer, 23.01.11. 13:26

Bit će zanimljivo čitati komentare kada puste, recimo Šljivančanina, nakon 2/3 odležane kazne.


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 23.01.11. 13:27

Strah me ovog Norcevog pogleda. Prije nego ga puste, barem neka mu osisaju obrve. Ovom djaniju ga želim za susjeda s time da djani zna kako je naoružan i kako bi ga ako Gnjurac popizdi mogla snaći rupa u potiljku.


registracija
20/7/10

pijanovic, 23.01.11. 18:07

Taj krvnik je osobno zakla staricu Srpkinju
to sto se zna koliko se krije Bog zna


registracija
29/11/09

Ivis, 23.01.11. 18:44

Za pijajca: 417, sad znas!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika