24.01.2011. / 18:04

Autor: Nacional.hr

Al-Jazeera objavila tajne dokumente pregovora palestinskih i izraelskih vlasti

U dokumentima, navodno, Palestinci nude Izraelu veliki dio područja okupiranog Istočnog Jeruzalema, sveta islamska mjesta u Jeruzalemu i ograničavanje broja izbjeglica koji bi se trebali vratiti tokom deset godina na 100 000

IlustracijaIlustracijaAl-Jazeera je objavila kako ima 16 076 dokumenata sastanaka, e-mailova, razgovora između palestinskih, izraelskih i dužnosnika SAD-a, u razdoblju između 2000. i 2010. godine, izvještava BBC. U dokumentima, navodno, Palestinci nude Izraelu veliki dio područja okupiranog Istočnog Jeruzalema, sveta islamska mjesta u Jeruzalemu i ograničavanje broja izbjeglica koji bi se trebali vratiti tokom deset godina na 100 000. Vodeći palestinski pregovarač Saeb Erekat izjavio je kako su dokumenti 'vreća laži' i kako palestinske vlasti 'nemaju što kriti'.

Predsjednik Palestine Mahmoud Abbas je trenutno u Egiptu u posjeti egipatskom predsjedniku Hosniu Mubaraku gdje razgovaraju o nastavku mirovnih pregovora na Bliskom istoku. Za egipatske novine je kazao kako ne zna otkud al-Jazeeri ti tajni dokumenti. Glasnogovornik militantskog pokreta Hamas, koji kontrolira pojas Gaze i suparnik je Abbasovom pokretu Fatah, rekao je kako dokumenti otkrivaju 'ružno lice palestinskih vlasti i stupanj suradnje s okupatorom'. Vjeruje se kako je dokumente otkrio netko od palestinskih dužnosnika.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

registracija
17/10/07

Radmila, 24.01.11. 21:45

Svi koji dodu na vlast pune depove dolarima na tudoj nesreci. To je postao difolt vlada u cijelom svijetu.Govna prokleta i lazljiva. Izgleda da bi politicari prodali i cacu i mater za saku dolara. A narod, narod sutaju nogamo, boli ih ona stvar.


registracija
1/10/09

parampar, 24.01.11. 22:25

Hej, ja sam mislila da to nitko kod nas neće prenijeti... Malo je, ali ipak nešto. (Zato su im valjda provalili u prostorije što je to "vreća laži".)


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika