24.01.2011. / 18:01

Autor: Nacional.hr

'Pomahnitali ubojica iz Arizone na sudu će se pozivati na psihičku nestabilnost'

Loughner, 22-godišnji propali student, optužen je za tri federalna zločina, uključujući pokušaj ubojstva članice Kongresa

Ubojica iz Tucsona Jared Lee LoughnerUbojica iz Tucsona Jared Lee LoughnerJared Lee Loughner optužen za pucanje na zastupnicu u američkog Kongresa Gabrielle Giffords i još 18 ljudi, vjerojatno će u izjavi pred sudom reći kako nije kriv, pretpostavljaju pravni stručnjaci, a prenosi portal upi.com. Loughner, koji je na političkom skupu izvan supermarketa u Tucsonu u Saveznoj američkoj državi Arizoni pucao na okupljene, ubio šestero, uključivši federalnog suca i ranio 16 ljudi uključujući zastupnicu, vjerojatno će reći kako nije kriv braneći se kako je mentalno poremećen, rekli su pravni stručnjaci za televizijski kanal KSAZ-TV u Phoneixu. Tako bi mogao izbjeći smrtnu kaznu.

David Bruck, profesor pravne medicine s Virginia Capital Case Clearinghousea rekao je za novine kako je vrlo rijetko da netko bude oslobođen zbog psihičkih problema, ali je uobičajeno da prijestupnici izbjegnu smrtnu kazno zbog dijagnosticirane psihičke bolesti. U Hustonu doktori izjavljuju kako se stanje Gabrielle Giffords popravlja, ali nema novosti o tekućini koja se nakuplja u njezinom mozgu. Doktor John Holcomb rekao je kako će tim liječnika odrediti kada će doći vrijeme za micanjem katetera i kada će unesrećena biti prebačena u Institut za rehabilitaciju i istraživanja ili će joj biti ugrađena trajna premosnica.

Loughner, 22-godišnji propali student, optužen je za tri federalna zločina, uključujući pokušaj ubojstva članice Kongresa. Opužen je za ubojstvo i ubojstvo okružnog suca SAD-a Johna Rolla. Očekuju ga i daljnje tužbe. Određen mu je pritvor bez mogućnosti plaćanja jamčevine. Na svom prvom pojavljivanju na sudu branio se šutnjom. Slučaj je u međuvremenu od Okružnog suda u Phoenixu zatražio tužitelj SAD-a u Arizoni, kako bi se slučaj vratio u Tucson.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika