Objavljeno u Nacionalu br. 793, 2011-01-25

Autor: Plamenko Cvitić

Nacional:

Pokolj policajaca i civila u Sarvašu: Slučaj o kojem je Šeks morao znati

TAJNOVITI MUŠKARCI U UNIFORMAMA ubili su u kolovozu 1991. sedam mještana i dvojicu hrvatskih policajaca u selu pod Šeksovom jurisdikcijom

VLADIMIR ŠEKS bio je na čelu Kriznog stožera u Osijeku potkraj ljeta 1991. godineVLADIMIR ŠEKS bio je na čelu Kriznog stožera u Osijeku potkraj ljeta 1991. godinePRIJE NEGO ŠTO SU u posljednje vrijeme aktivisti Amnesty Internationala prozvali Vladimira Šeksa zbog odgovornosti za ratne zločine u istočnoj Slavoniji početkom 90-ih, njegovo se ime godinama nije spominjalo u tom kontekstu. Ipak, o njegovoj se mogućoj odgovornosti još u svibnju 2006. posve otvoreno govorilo za govornicom Hrvatskog sabora, a u Šeksa, tadašnjeg predsjednika Sabora, upirao je prstom njegov dugogodišnji bliski prijatelj - Branimir Glavaš. “Poznato je tko je odgovoran za ubojstvo rezervista JNA u dvorištu policije, pokolj sedmorice srpskih civila i dvojice hrvatskih policajaca 1. kolovoza 1991. u Sarvašu. Linija odgovornosti za ta ubojstva ne vodi prema meni, nego prema mom nadređenom, i zbog toga je istraga tada bila zabranjena kao i sada”, izjavio je Glavaš 10. svibnja (u srijedu) 2006. u Saboru. Bila je to najozbiljnija optužba na račun Šeksa, bivšega predsjednika Hrvatskoga sabora i Glavaševa bivšeg prijatelja. A događaj za koji je, prema Glavaševu navodu, najodgovorniji upravo Šeks, bio je masakr srpskih civila u slavonskom selu Sarvaš 1. kolovoza 1991., što su ga počinili pripadnici slavonske kažnjeničke bojne, misteriozne vojne skupine sastavljene od kriminalaca koji su uoči rata dugotrajne zatvorske kazne zamijenili odlaskom u borbu. Od pokolja u Sarvašu proteklo je gotovo 20 godina, ali nikad nije provedena temeljita istraga kojom bi bili utvrđeni počinitelji zločina i odgovornost njihovih nadređenih.

NEKOLIKO DANA NAKON Glavaševa govora u Saboru Nacionalova se novinarska ekipa zaputila u Sarvaš ne bi li doznala što se ondje događalo 1. kolovoza 1991. To selo nalazi se desetak kilometara istočno od Osijeka, prema Erdutu. Mnogi su sadašnji mještani Sarvaša ondje preživjeli rat, a u selo su se vratili i izbjegli Srbi. Na upite o događajima iz kolovozu 1991. mještani Sarvaša odmahuju rukom i ne žele o njima govoriti. Neki su ipak pristali na razgovor, ali samo pod uvjetom da ostanu anonimni. Do 1991. u Sarvašu je živjelo 1500 Hrvata, 1000 Srba i 500-tinjak Mađara. Sredinom ljeta 1991. ondje su bili najistočniji hrvatski kontrolni punktovi, jer je na puškometu, 2 km dalje, Bijelo Brdo, selo koje su držali pobunjeni Srbi i JNA. Sredinom srpnja 1991. među Osječanima je zavladala panika zbog opkoljenja Vukovara i približavanja srpske vojske njihovu gradu. Pobunjenici su 31. kolovoza 1991. bili blizu zauzimanja Aljmaša i Dalja, stotine Hrvata bježale su prema Osijeku, a u Sarvašu je zavladala napetost. Kako kaže S.G., 64-godišnji Sarvašanin, te večeri u selo je u nekoliko kamiona i automobila s registarskim oznakama Slavonskoga Broda pristiglo pedesetak naoružanih muškaraca u neoznačenim maskirnim uniformama. “Naoružani su šetali selom, upadali ljudima u kuće pod izlikom da traže oružje, bili obijesni i bahati i ozbiljno su se sukobili s predsjednikom Mjesne zajednice i Kriznog stožera Sarvaša Vladom Čerinom, Hrvatom. Kontrolu je nad njima imao mlađi muškarac strogog držanja, koji se nikomu nije predstavio”, ističe postarija žena.

UJUTRO JE U OSIJEK stigla vijest o padu Aljmaša i Dalja. Kako kažu Nacionalovi sugovornici, neidentificirani muškarci u maskirnim uniformama, koji su večer prije stigli u selo, krenuli su u odmazdu nad 20-ak srpskih staraca. Drugog su jutra sarvaška dvorišta bila natopljena krvlju, mještani su neke suseljane pronašli mrtve na kućnom pragu, a neki od tadašnjih stanovnika Sarvaša i danas se vode kao nestali. Dan prije načelnik Policijske uprave u Osijeku u jutarnjim je satima poslao dvojicu osječkih policajaca u rutinski obilazak terena, što je obuhvaćalo i odlazak u Sarvaš. U Sarvaš su se zaputili 33-godišnji Zdravko Pokrajac i 34-godišnji Milorad Đekić. Iako Srbi, obojica su se na početku ratnih zbivanja izjasnili kao lojalni hrvatski građani i u to su vrijeme bili poznati kao iznimno profesionalni i omiljeni među kolegama Hrvatima. Netko je u policijskoj postaji u Osijeku primijetio da se njih dvojica ne vraćaju i da se nikom nisu javili. Drugoga jutra osječki su policajci otišli u Sarvaš i zatekli leševe nepoznatih osoba. Među leševima nisu pronašli kolege, ali jedan im je mještanin potvrdio da su posljednji put živi viđeni upravo u Sarvašu. Danima se u Osijeku i osječkoj policiji pričalo o nestanku dvojice policajaca. Sumnjalo se da su prebjegli na neprijateljsku stranu. Istina se doznala tek kad je u ožujku 1992. leš Milorada Đekića isplivao na površinu Dunava blizu Novoga Sada. U njegovu džepu pronađena je službena legitimacija po kojoj je identificiran, a obdukcija je pokazala da je ubijen vatrenim oružjem. Mjesec dana kasnije Drava je kraj osječke četvrti Jug II izbacila tijelo Zdravka Pokrajca. Osim nekoliko metaka u predjelu potkoljenice, na njegovu je tijelu pronađeno više ubodnih rana. Mnogima je postalo jasno da je dvojicu policajaca mogao ubiti samo netko s hrvatske strane, odnosno da je Pokrajac bio iz Sarvaša doveden u Osijek, umoren i bačen u rijeku. Osijekom se ubrzo pronijela vijest o sudbini dvojice policajaca. Izvjesno je da su ih ubili pripadnici misteriozne vojne grupacije koja je krajem srpnja 1991. stigla u Sarvaš, no još uvijek nije utvrđen točan motiv ubojstva. Po nekima, Pokrajac i Đekić likvidirani su jer su bili svjedoci ubojstava srpskih civila, a po drugima su ih naoružani vojnici likvidirali zbog toga što su bili Srbi.

VIJEST O LIKVIDACIJI srpskih civila u Sarvašu Osijekom se proširila drugi dan, a navečer toga dana iz sela su nestali misteriozni vojnici. Prema nekim svjedocima, ta je skupina bila jedan vod rezervnog sastava iz Slavonskoga Broda, na što su upućivale registarske pločice na vozilima kojima su stigli u Sarvaš. Prema drugima, to je bila slavonska kažnjenička bojna - skupina kriminalaca koji su duge zatvorske kazne pristali zamijeniti odlaskom na ratište. Dosadašnje istrage utvrdile su da ta vojna grupacija nikad nije bila evidentirana, da u tadašnjem zapovjedništvu Zbornog područja Osijek ne postoji pisani trag o dolasku vojne pomoći iz Slavonskog Broda. Istoga dana kad se u Sarvašu pojavila skupina nepoznatih boraca iz Slavonskog Broda tadašnji šef kriznog stožera za Slavoniju i Baranju Vladimir Šeks u intervjuu za Glas Slavonije najavio je skorašnju hrvatsku protuofenzivu prema Aljmašu i Dalju. “Iako sarvaški masakr do danas nije u cijelosti rasvijetljen, nemoguće je da u kriznom stožeru nisu znali ništa o tim vojnicima. Mislite li da je moguće da 50 nepoznatih vojnika dođe u Osijek, pa potom u Sarvaš, a da se u kriznom štabu ne zna tko su i odakle su oni, kamo idu? Moguće je da je to bila nečija postrojba za posebne namjene, ali i tada je šef slavonskog kriznog stožera morao znati tko su oni, jer je koordinirao civilni i vojni sektor obrane Slavonije”, rekao je Nacionalovu novinaru Osječanin koji je 1991. bio pripadnik Zbora narodne garde.

ROĐACI ŽRTAVA PODIGLI SU 1996. kaznenu prijavu u kojoj su ukazali na moguće počinitelje. Četiri godine nije bilo nikakvih informacija o istrazi, a potom su Općinsko državno odvjetništvo i Županijski sud u Vukovaru 11. srpnja 2000. kompletni spis ustupili Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku, koje ga je nastavilo voditi pod oznakom DO-K-49/2000. Policijska istraga nije dala rezultata pa je Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku 22. listopada 2001. odbacilo kaznenu prijavu u vezi s masakrom u Sarvašu. Kronološki gledano, za masakr sarvaških Srba i dvojice policajaca zapovjedno su mogla biti odgovorna trojica ljudi: zapovjednik obrane Osijeka Franjo Čebić, pomoćnik zapovjednika u Kriznom stožeru za Slavoniju i Baranju pukovnik Franjo Pejić i zapovjednik Kriznog stožera Vladimir Šeks. I danas je teško povjerovati da njih trojica nisu ništa znali o dolasku i djelovanju misteriozne vojne skupine na svom teritoriju, a ako i nisu, trebali bi odgovoriti jesu li ikad naložili istragu zločina što ih je počinila ta skupina. Budući da je Čebić još prije desetak godina poginuo u prometnoj nesreći kraj Požege, a Pejić umro u prosincu 2005., odgovore na ta pitanja danas bi mogao dati jedino - Vladimir Šeks.

Vezane vijesti

Trebamo se lišiti negativne prtljage

Trebamo se lišiti negativne prtljage

Bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i jedan od utemeljitelja HDZ-a Vladimir Šeks izjavio je danas kako Hrvatsku u budućnosti vidi kao demokratsku,… Više

Komentari

registracija
9/1/11

Milioner, 25.01.11. 12:49

Lisac Starog Kova ... taj je prosao sve skole ...

Prilika koju NE smijete Propustiti ....

Zaradite na Siguran i Provjeren nacin !
Rad od Kuce preko Interneta

Zarada Mjesecno 2.000$ i Vise
Siguran i Dugorocan Posao
SIGURNA Isplata 100%

Pogledajte Dokaze
http://gdi-system-goldenhouse.weebly.com/

Email: pnovako.genscher@gmail.com


registracija
7/6/05

Marko, 25.01.11. 13:01

Ma pogledajte tog na slici nasto lici"jadan ispacen i izmucen od silnih borbi"jadni li smo mi ka nam kroji zakone.


registracija
7/1/11

djani, 25.01.11. 13:14

Nedaj se Šeks ovi liliputanci imbecilni bi sve iza rešetaka koji su stvarali NEZAVISNU,e pa neće ići marš stoko Yugoslavenska,sada ste glave podizali,eeeee ali pazite sve se piše i pamti gdje je tko i što napisao


registracija
7/1/11

djani, 25.01.11. 13:14

Šugoslaveni marš iz NDH


registracija
7/6/05

Marko, 25.01.11. 13:15

Ajde sada drzavni odvjetnice Bajicu ucini nesto za taj pocinjeni zlocin a malo sutra pa to ti je prijatelj a jeli a koliko si ih ti u Splitu nevinih osudio a Bajicu.
Ili ces cekati kao mis pus da zajebes svog prijatelja Seksa kao sto si uradio nasem Ivi a Bajicu misu srami se neces niti ti dugo ima sudaca koji ce i tebi suditi i Seksu i Jadranki i drugimcijelom tom vasem smrdljivom stozeru a Bajicu a sta ces onda u misiju rupu skupa sa njima sram vas bilo.


registracija
7/1/11

djani, 25.01.11. 13:16

A POKOLJ CIVILA OD VUKOVARA DO ŠKABRNJE GDJE NITKO ALI NITKO NIJE ODGOVARAO,A TAKVI IH VRAĆAJU TE KRVNIKE NAZAD SRPSKA POSLA I ŠUGOSLAVENSKA


registracija
20/11/10

imalkogod, 25.01.11. 13:39

Šeks je odgovoran za likvidaciju kira....za selotejp ...garaža...uhitite ga!!!


registracija
1/1/70

, 25.01.11. 13:40

Braadonju UHAPSITI.Ima on što-šta reći za zločin u Osijeku.....


registracija
1/1/70

, 25.01.11. 13:41

Neki dan se udruge HR branitelja javiše i rekoše da je ŠEKI bio njihov zapovjednik....i bez toga se sve znade....on je KRIV za ubojstvo Kira....Glavaš reče da je KRIV i za druge rabote....lisičine na ruke lopovu.


registracija
1/12/10

kibidabi, 25.01.11. 13:45

Šeks je znao za zločin....mozda je ga i naređivao....u svakom slučaju je sspriječavao kaznjavanje zločinaca.I zato tu mrcinu pijandursku uhititi!!!


registracija
1/12/10

tavan, 25.01.11. 13:47

Svaki građanin Osijeka i Slavonije znade da je Šeks umočen u ruzne stvari do neba. Zločin je počinio u HR pravosuđu,a za ratne zločine mnogi u njega upiru prstom od Boljkovca...Vekića....Glavaša...


registracija
1/1/70

, 25.01.11. 13:48

Locirati,uhititi i transferirati u remetinec.


registracija
1/1/70

, 25.01.11. 13:49

Sredit će te JACA s pravom.Odgovoran si za mnoge likvidacije u Osijeku,. Uhapsiti bradonju lopovskog.


registracija
5/3/10

starimudrac, 25.01.11. 14:06

morao bi vlado znati nešto i o armbrustu....


registracija
7/1/11

djani, 25.01.11. 14:08

Šeksa ne dirati,Glavaša i Norca i Gotovinu na slobodu i onda im dati u ruke ove što pišu da su Hrvati radili zločine prvog ovoga kudivotuija tetkamaru tavana i slične,da vas tad vidim vas koje branite četnike koji su kao civili zlo radili kao civili četnici u Vukovaru i prokazivali naše,mamu vam Yugosku i srpsku imbecilni cigani


registracija
7/1/11

djani, 25.01.11. 14:10

Šugoslavene u ruke dati Gotovini i Šeksu i Glavašu,kad ih on svojim očima pogleda ima da kakaju kao grlice


registracija
1/1/70

, 25.01.11. 14:12

DJANI,prezime ti je šiptarsko? šta ti traziš među nama HRVATIMA? Boljkovac,Glavaš....rekoše da je Šiki KRIV za mnoge neljudske radnje u Osijeku.Ak nije bio izvršilac....mozda je zapovjedio....a sigurno je znao ia ništa poduzimao nije.Uhititi ga !!!!


registracija
5/3/10

starimudrac, 25.01.11. 14:12

djani, pa kaj ti ne znaš ?


registracija
1/1/70

, 25.01.11. 14:13

Šeks je vedrio i oblačio u Osijeku .....u najmanju ruku je štitio zločince.A i to je zločin.


registracija
16/6/10

nosonja, 25.01.11. 14:16

Djani pa ti prijetiš? Ma jebem ti majku ustašku,stoko smrdljiva,vi ustaše dižete glavu a obavezno na kraju bez nje i ostanete.Vi zapisujete kurac moj, kako, kad ste imbecilni nepismenjaci.Vaš stil zastrašivanja ovaj puta neće proći, pun nam je kurac takve bagre kao što si ti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


registracija
1/1/70

, 25.01.11. 14:17

Boljkovac: Vladimir Šeks bio je Miloševićev špijun od 1990. godine.
Boljkovac: Kir je rekao da mu prijete Šeks i Glavaš.
Boljkovac: Bez Glavaša i Šeksa u Osijeku se nije moglo ništa napraviti.
Dokaza protiv Šeksa ima koliko voliš.Uhititi bandita.


registracija
7/1/11

djani, 25.01.11. 14:18

NOSONJA,NOS BI U dUNAVU POTRAŽITI MOGAO NEŠKOLOVANI MAJMUNE PARTIZANSKI IZMET SI BIO I PO NADIMKU.
KUDIVOTUJA MA KOJI SI TI HRVAT JEBEM TI PLEME I GEN ZADNJI IMBECILU ŠILJATE GLAVE


registracija
7/1/11

djani, 25.01.11. 14:20

nOSONJA JEBEM TI SKORUP MAJKE TVOJE LOPOVE PARTIZANSKI ,JESU ITVOJI STANOVE DOBILI PO PARTIZANSKOJ LINIJI,BIĆE DA JESU I DA NISTE MJEŠALI BETON NEGO SVE PARTIZANSKI BESPLATNO SA ŠUMADINCIMA BLAGO NEPISMENO


registracija
7/1/11

djani, 25.01.11. 14:22

ŠEKS vam smeta a izgovor je nekakav zločin jeli,Gotovina kad iziđe doći ćemo do vas preispitati gdje ste za vrijeme rata bili jeste se borili za Nezavisnu ili niste ili u rupi?


registracija
20/11/10

imalkogod, 25.01.11. 14:23

Vladimir Šeks Sova

Glavaš: Vladimir Šeks je jednako kriv kao i ja!

Svako didjete znade da je Šeks KRIV.....ako nije bio izravni egzekutor...onda je znao i štitio zločince...


registracija
6/10/09

pfefer, 25.01.11. 14:27

zašto opet izvlačite prljavo rublje i onda se čudite da naše dragovoljce hapse joj joj novinari


registracija
16/6/10

nosonja, 25.01.11. 14:28

djani ,djani plešeš mi na banani...........neću da ti jebem majku jer ne jebem domaće životinje.....................uf majke ti,.. što se BRE toliko dereš......


registracija
1/12/10

kibidabi, 25.01.11. 14:29

Strašno je što sve kod nas nije procesuirano. Meni se čini da kod izručivanja dokazanih zločinaca u ruke pravde uvijek politika ima posredno ili neposredno svoje prste u blizini. I da se tu često u zaleđu igra igra - ja tebi, ti meni, pa smo kvit...
Nema opravdanja za takve stvari, jer zločin je zločin, ma tko ga počinio. A istinski oprost može doći tek kad se takve stvari raspetljaju i raščiste, i to pošteno - inače se još desetljećima vuku repovi i omogućavaju povratag istoga zla koje je već trebalo biti savladano...Šeks je štitio mnoge zločince ....od Merčepa...za Kirovu likvidaciju mnogi njega sumnjiče....pa garaža...selotejp....


registracija
1/12/10

tavan, 25.01.11. 14:31

tko stiti zlocince i grubo krsi hrvatske zakone i ustav same drzave nije samo pitanje za politicare. politicari nisu sami uzjahali na vlast - postavio ih je narod. neki od tih politicara su prema svim relevantnim hrvatskim zakonima pocinili nedjelo vele-izdaje, pa su svejedno slobodnom voljom naroda izabrani na najvece drzavne funkcije. neki i dva puta. a nepobitno je dokazano da zlocinci krvavih ruku slobodno hodaju našim gradovima....Šeks ih štiti....i on je kriv za mnoga zlodjela.


registracija
7/1/11

djani, 25.01.11. 14:32

GARAŽA I SELOTEJP izgleda nije kako treba odrađeno, ŽIV je nosonja ,mleko ti tvoje


registracija
7/1/11

djani, 25.01.11. 14:34

Šugoslaveni bi sudili opet ma nemojte neće moći,opet će se gusta magla.....................................................................................bit će komunjarama kao u OLUJI pjesma traktoriiiii,traktoriiiiiiiiii,traktoriii,brmbrmrmrmrr


registracija
1/1/70

, 25.01.11. 14:34

Vekić: Šeks je bio stvarni gospodar u istočnoj Slavoniji


ZAGREB - Sadašnji potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks bio je stvarni gospodar zbivanja u istočnoj Slavoniji ratne 1991. godine, izjavio je u subotu naveče ratni ministar unutrašnjih poslova Ivan Vekić.

Vekić za koga, kao i za Šeksa, Inicijativa mladih za ljudska prava traži pokretanje istrage, jer su zataškavali zločine Tomislava Merčepa, u izjavi za HTV ističe ratni uticaj Šeksa kao tadašnjeg predsjednika Kriznog štaba za Slavoniju i Baranju.

"Šeks kaže da on nije imao neku posebnu ratnu ulogu. Ako on smatra da je to tako, onda bih samo mogao bez imalo cinizma upitati - otkud mu generalski čin", rekao je Vekić.
_______________________________
Sve je jasno.Uhititi Šeksa.


registracija
18/1/11

petrus77, 25.01.11. 14:35

VLADO ZOVE TE SINČIĆ, JAAAAAAVI SE! ODI MU TAMO ŠTO PRIJE!!!


registracija
1/1/70

, 25.01.11. 14:39

HINA, 12.06.2008.

Reihl-Kiru su prijetili Šeks i Glavaš

Bivši ministar policije Josip Boljkovac svjedočio je kako je siguran da je osječki načelnik policije Josip Reihl-Kir ubijen jer je bio za mirno rješenje krize, a ne za ratnu opciju.

Na Županijskom sudu u Osijeku u srijedu je saslušanjem svjedoka Josipa Boljkovca, bivšeg ministra MUP-a, i Mate Šalinovića, bivšeg načelnika osječke policije, nastavljeno suđenje Antunu Gudelju, optuženom za ubojstvo osječkog načelnika policije Josipa Reihl-Kira i još dviju osoba te za teško ranjavanje jedne osobe 1. srpnja 1991.

Boljkovac je izjavio kako siguran da je Kir ubijen jer je bio za mirno rješenje krize, a ne za ratnu opciju. Kazao je da je tadašnji načelnik osječke policije Josip Reihl-Kir, kojega je, kako je rekao, posebno cijenio, došao u Zagreb 27. lipnja 1991. najprije k njegovu zamjeniku Slavku Degoriciji, a onda i k njemu. Degoriciji je rekao da mu je život u Osijeku ugrožen i da mu se "sprema likvidacija". To je i rekao i meni, a Degoricija je tada izjavio da "raspolaže podacima da je Kirov život ugrožen" i da "ga hitno treba premjestiti iz Osijeka u Zagreb".

Odmah sam odlučio, kazao je Boljkovac, Kira što prije premjestiti u Zagreb. Trebao je doći u nedjelju, 30. lipnja 1991., ali je, nažalost, ubijen 1. srpnja te godine, dodao je.

"Kir mi je osobno rekao da mu prijete Vladimir Šeks i Branimir Glavaš", ustvrdio je i nastavio kako je nakon obavijesti o Kirovu ubojstvu odmah obavijestio predsjednika Franju Tuđmana koji je rekao da će poduzeti sve u vezi s tim slučajem. Predsjednik Tuđman mi je rekao kako "u HDZ-u ima ekstremista koji ne mogu podnijeti mirnu opciju" te da ne zna za koga rade. Spomenuo je da postoje i podaci o najavljenoj njegovoj likvidaciji te Josipa Manolića i mene, kazao je Boljkovac.
Dokaza do neba...a ovaj lopov još na slobodi?


registracija
16/6/10

nosonja, 25.01.11. 14:45

djani,sada uživam,uspjeo sam te isprovocirati,tako da i sam kažeš da je bilo i garaža i selotejpa....................zbilja si bijednik,by the way, mi u Hrvatskoj govorimo MLIJEKO,jebem ti mamu četničku..............ha,ha,ha,haaaaaaaaaaaaaaa


registracija
7/1/11

djani, 25.01.11. 14:46

Petrus i kudivoituja izgleda da vam je nešto nejasno pa da vam kažem izgleda da garaža i selotejp nisu do kraja kako treba odrađeni ako su postojali uopće


registracija
7/1/11

djani, 25.01.11. 14:48

Nosonja bobrock,čuvaj taj krivi nos i ne zabadaj ga u tuđu guzu jer selotejp je blizu bubi kako si sad


registracija
7/1/11

djani, 25.01.11. 14:48

Nosonja garaža nije odrađena izgleda do kraja ha??jel misliš isto??


registracija
1/1/70

, 25.01.11. 14:49

Ako ima pravde....Šeki MORA biti uhićen i procesuiran za mnoge strašne stvari iza kojih on stoji...taj dokazani hoštapler umislio da je on drzava ...Država to sam ja. L´etat c´est moi. - Luj XIV.


registracija
7/1/11

djani, 25.01.11. 14:51

Puky otku ti znaš za to ?e kad bi to tako išlo ,koje strašne stvari?Znaš koje su strašne stvari,ubijanja po Vukovaru i Škabrnji i drugim Hrvatskim stratištima ali o tome ti i tvoji ne pišete,ali znate gdje je koji srbin falio to znate ti i ovi ovdje na postu


registracija
28/4/10

Zvonko, 25.01.11. 14:52

Pa ljudi, jeste normalni? Vi uzimate za ozbiljno Boljkovca i njegove izjave! Ambrustom na Borovo je pucao osječanin Filipović. Da imate MaxTv, pa da možete gledati STV, onda ste mogli gledati i njegov iskaz o događajima iz 91. godine. A što se tiče Reihl-Kira, pa šta očekujete od ratnog zločinca Boljkovca koji je sijao smrt po Karlovcu iza WW2 kad mu je Reihl-Kir rodbina.
Pa kome još nije jasno da je kod nas do 90. vladala monarhijsko-partizansko-zločinačko-komunističko-rodbinska banda ratnih zločinaca.


registracija
1/1/70

, 25.01.11. 14:57

Ivica Krnjak i Vukovarska klaonica, dvije su "informacije" koje je po glasniku poručio Branimir Glavaš svom dugogodišnjem prijatelju i mentoru Vladimiru Šeksu prije početka istrage za zločine u Osijeku. Glasnik, neimenovani poznati političar iz Osijeka, zbunjen informacijom o Vukovarskoj klaonici, prije Šeksa otišao je na konzultacije Tomislavu Merčepu, početkom rata sekretaru narodne obrane Vukovara. "Na pitanje o čemu se radi, Merčep se samo nasmijao i rekao da je to dobro poznata stvar koja se zbivala prije početka ratnih .
sukoba u Vukovaru, u ljeto 1991.", piše Drago Hedl u knjizi Glavaš- Kronika jedne dekonstrukcije. U to vrijeme u Vukovar je stigao Gojko Šušak, koji je tada tek trebao postati ministar obrane, kako bi provjerio obrambene pripreme. Dočekali su ga Šeks, Glavaš i Merčep.
Ivica Krnjak, čovjek s početka glasnikove priče, osuđen je prošle godine na osam godina zatvora za ubojstva u slučaju "selotejp". Njegovo ime Glavaš je izdvojio jer je, prema svjedocima iz tog vremena, Šeks bio puno bliži s Krnjakom nego sa samim Glavašem.
Uhititi Šeksa.


registracija
7/1/11

djani, 25.01.11. 15:02

ŽIVIO NAM ŠEKS I GLAVAŠ 100 GODINA.
ANTE GOTOVINA BAR 101 GODINU I SVI NA SLOBODI BILI,A OVE ŠTO SU PODIZALI GLAVE U LEPOGLAVU BEZ POMILOVANJA.
SMRT IZDAJICAMA.
ŽIVJELI NAM NAŠI OSTVARENI PLANOVI OD 1991 DO 3011 GOD.
PRISJELI SU IM SRPSKI I YUGO PLANOVI ,DALI SMO IM PAPRA I SELOTEJPA HAHAHAAAAA


registracija
7/1/11

djani, 25.01.11. 15:02

PUKY I NOSONJA U GARAŽUUUUUUU


registracija
5/10/10

zvuk958, 25.01.11. 15:04

Zalajala kera i na njegova vrata. Ovo je početak kraja!!!


registracija
1/12/10

kibidabi, 25.01.11. 15:05

Šeks je SRAMOTA prvenstveno za nas HRVATE...tužno je živjeti u drzavi u kojoj zločinci obnašaju visoke funkcije...u državi u kojoj zločinci slobodno šeću....riješite nas gospodo iz USKOK-a....tog ljudskog sljama.


registracija
7/1/11

djani, 25.01.11. 15:07

Kibidabi,ma kako unaprijed znaš tko je kriv,pa nisi ti u garaži i selotejpu bio i sudjelovao,jel to priča čula rekla kazala????


registracija
1/12/10

tavan, 25.01.11. 15:11

- Sve postrojbe Republike Hrvatske na području Grada Osijeka postupat će i djelovati u skladu sa odlukama Kriznog štaba- kazao je to Vladimir Šeks, aktualni potpredsjednik Sabora u izjavi koju je dao 1991. godine u Osijeku.

Izjava sama po sebi ne bi bila sporna da gotovo 20 godina nakon toga Amnesty International nije indirektno optužio Šeksa za zločine....dokaza ima i previše u umješanosti Šeksa (SOVE) Osuditi ga jer je kriv!


registracija
1/1/70

, 25.01.11. 15:13

Šeks znao, a nije spriječio Merčepove zločine
U Vukovaru je 1991. provođen teror nad građanima srpske narodnosti, navodi Inicijativa mladih koju financira i Vlada. Inicijativa traži od Državnog odvjetništva da ispita ulogu Šeksa i Ivana Vekića u zločinima koji se stavljaju na teret Tomislavu Merčepu.
U remetinec s gangsterom.


registracija
20/11/10

imalkogod, 25.01.11. 15:18

Vlado ,gotov si!!! Ak HR ministri Boljkovac i Vekić govore da si umiješan u zločine...onda je sve jasno kao bijeli dan. Narod priželjkuje lisičine na umazanim rukama Šeksa....dosta je ZLA i nama Hrvatima nanijeo..od sudstva...


registracija
18/1/11

petrus77, 25.01.11. 15:37

MA ON ĆE UMRIJETI OD CIROZE JETRE PRIJE NEGOLI GA OSUDE. SIN MU VEĆ SPREMA DOČEK U PAKLU, A GOJKO I FRANJO SE DOLJE OKREĆU NA RAŽNJU U ČAST DRUGU VLADI ZVANOM "SMUK".


registracija
1/1/70

, 25.01.11. 15:41

Iseljenik iz Sidneyja u pismu tvrdi da je pričao s Antunom Gudeljem, koji mu je rekao da su ubojstvo Reihl-Kira naručili Šeks i Šušak.


registracija
25/1/11

hern, 25.01.11. 15:41

Kako je čovjek bio mlad i bradat na ovoj slici. Ali izdržao je sve paljbe 20 godine. Svaka čast starom liscu, zan taj posao.


registracija
1/1/70

, 25.01.11. 15:49

Ničija nikad nije gorila do zore...pa tako neće ni ovog idiota Šeksa za kojeg svi tvrde da je umiješan u mnoge zločine.Cvitan i Bajiću..šta čekate?Znamo mi da je šeks sve vas biral...ipak bi morali raditi onako kako Bog i zakon zapovijeda?


registracija
7/9/07

Vinogradar, 25.01.11. 16:28

Kome nije jasno zbog čega se taji spisak od 500.000 branitelja
odgovor može naći i u donjem citatu iz teksta :

".....masakr srpskih civila u slavonskom selu Sarvaš 1. kolovoza 1991., što su ga počinili ------- pripadnici slavonske kažnjeničke bojne, misteriozne vojne skupine sastavljene od kriminalaca koji su uoči rata dugotrajne zatvorske kazne zamijenili odlaskom u borbu------...."

Koliko tih kriminalaca i ubojica danas uživa sve privilegije i povlaštene braniteljske mirovine i u isto vrijeme prijete svima koji žele poštenu i civiliziranu Hrvatsku?


registracija
9/1/08

caballero, 25.01.11. 16:32

Ako je tema Seks zasto se javlja ovaj Sipac Djani?

Zar Koha Ditore nema izdanje na internetu?


registracija
18/1/11

petrus77, 25.01.11. 16:42

MLADA SDP-OVKA 'BOMBE' BACALA:
'Šiptari varaju, dilaju, pucaju, lažu i nisu dobri'

Prepoznaje li se dotični gospodin?


registracija
30/6/09

jebivjetar, 25.01.11. 18:46

Šeks na ex ! Živjeliiii ! Pijandura na čelu HDZ-a. Ništa čudno kako nam Hrvatska krivuda. Vozač je pijan ko letva. Kondukterka Jaca Plačip?ićka druka karte i trpa utržak u džep ! Korupcija u javnom prijevozu.


registracija
30/12/08

csiki, 25.01.11. 19:40

Citam ove komentare uvek sam mislio da su hrvati kulturna nacija, pobozni ali nazalost imam sasvim drugaciji vid. Zbog tih ubistava u Vukovaru 1990 posle u Sarvasu pa zatim u Sisku Karlovcu pa i u Jasenovcu pocelo je sve. Mnogima u svetu pocinje biti jasno zasto je pocelo, sve na kraju ce se saznati istina a Bog ce kazniti krivce to niko ne moze da izbegne.


registracija
7/2/10

crvenoperka, 26.01.11. 14:59

BAIČU UHITI TOGA LOPOVA , ALKOHLIČARA ŠEKSA JER ŠEKS I GLAVAŠ SU DALI UBITI SRPSKE CIVILE.


TI DJANI SI HDZ BUDALA ŠTITIŠ RATNE ZLOČINCE.


registracija
7/1/11

djani, 26.01.11. 23:04

crvenoperka ,nema ratnih zločinaca sa Hrvatske strane i to jednom zapamti,možda ih je bilo prije 70 godina ali danas ne,ratni zločinci su Mladić i cijeli vojni vrh tadasnje vojske sa preko 70 posto srpskog naroda,jer takvi fašisti se jednom pojavili da slijepo slušaju svog vođu a to je bio hitler,i danas Milošević sa svojim narodom kojeg su psihići vodili.
E to su krvnici civila i bojovnika Hrvata a ne odgovaraju za zločine


registracija
7/1/11

djani, 26.01.11. 23:05

Slovenci ulizice,Hrvati izdajice a srbi ubojice to je povijest balkana bila i ostala


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika