01.02.2011. / 16:20

Autor: Nacional.hr

U australsku državu Queensland na udaru ciklona Yasi

Premijerka Queenslanda Anna Bligh, rekla je kako ciklon 'ogroman i opasan po život'

Satelitska fotografija ciklona Yasi koji se približava australskoj obali (Reuters)Satelitska fotografija ciklona Yasi koji se približava australskoj obali (Reuters)Zamjenik policijskog zapovjednika australske države Queensland, Ian Stewart, pozvao je stanovnike grada Cairnsa i okolice da napuste domove zbog nadolazećeg ciklona Yasi i krenu na jug u sigurnija područja, izvještava BBC. Nastavlja kako 'će oko osam sati u srijedu, postati opasno voziti, hodati ili činiti bilo što izvan kuća zbog snage vjetra'. Pacijenti se premještaju iz bolnica, dok se elementarna nepogoda sve više približava ovom sjevernom djelu države. Zrakoplovne tvrtke uvrstile su dodatne letove kako bi se evakuirali stanovnici i turisti. Aerodrom u Cairnsu zatvorit će se u srijedu, željeznica, rudnici i luke su već zatvorene.

Predviđa se oluja četvrtog stupnja u četvrtak rano ujutro, sa velikim valovima i teškom kišom. Premijerka Queenslanda Anna Bligh, rekla je kako ciklon 'ogroman i opasan po život'. Nastavlja kako 'situaciju moramo uzeti za ozbiljno te je potrebna evakuacija stanovništva'. Prema meteorološkim izvještajima, ciklon je u zadnja 24 sata promijenio smjer i čini se kako će poštedjeti centralni i južni dio države Queensland, koji je već opustošen poplavama. Posljedice ciklona osjetit će se stotinama kilometara od središta oluje. Ciklon Yasi će biti snažniji od Larrya, koji je pogodio tu državu 2006. godine, ostavljajući tisuće ljudi bez krova nad glavom.

Vezane vijesti

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

Strana vojna intervencija u Siriji nije "dobar put", ocijenio je u srijedu glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen, nekoliko sati pošto je visoki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika