02.02.2011. / 16:20

Autor: Martina Čizmić

Domagoj Milošević Sanaderovim 'stopama': Idemo dalje!

Koliko je ozbiljno shvatio poziv u Vladu pokušao je objasniti činjenicom da je u samo mjesec dana, kolliko je član Vlade, obavio više od 100 sastanaka, neke od njih i subotom i nedjeljom

Domagoj Ivan Milošević (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)Domagoj Ivan Milošević (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)Potpredsjednik Vlade za investicije, Domagoj Ivan Milošević održao je konferenciju za novinare, mjesec dana nakon službenog ulaska u Vladu. Osvrnuo se na brojne medijske natpise vezane uz njegovu ulogu u privatizaciji tvrtke Pastor.

Istaknuo je kako je Pastor daleko od monopolističkog položaja za koji ga optužuju, ali i odbacio tvrdnje da novi pravilnik o servisiranju ide na ruku toj tvrtki. Pojasnio je kako postoji šest proizvođača vatrogasnih aparata u regiji, a da je jedini kriterij za dodjelu licence za servisiranje tih aparata stručnost.

Ponovio je kako je privatizacija Pastora provedena od 1992. do 1994. godine, a on je u vlasničku strukturu ušao tek 2000. i to kad je tvrtka bila pred stečajem. Istaknuo je kako je ponosan što je Pastor danas uspješna tvrtka i što su sva radna mjesta sačuvana.

Nije želio prokomentirati kaznenu prijavu koju je podnio Pero Kovačević, ali je postavio pitanje kako to da 10 godina nitko nije podnio niti anonimu prijavu DORH-u.

Otkrio je kako je poziv u Vladu dobio u prosincu prošle godine, a takav poziv nije mogao odbiti jer rijetko odbija izazove. No, zajedno s pozivnicom u Vladu, došao je i poziv u HDZ. Milošević je poziv prihvatio jer je smatrao da bi bilo u redu prihvatiti ga jer je i sam konzervativne i demokršćanske orijentacije.

Koliko je ozbiljno shvatio poziv u Vladu pokušao je objasniti činjenicom da je u samo mjesec dana, kolliko je član Vlade, obavio više od 100 sastanaka, neke od njih i subotom i nedjeljom.

Rekao je kako se sastao i sa veleposlanicima zemalja iz EU kojima je prezentirao investicijske planove Hrvatske te s njima razgovarao problemima oko zemljišta u Hrvatskoj, uljaganjima u energetsku infrastrukturu HEP-a, ali i o davanju Zračne luke Zagreb u koncesiju, što smatra najboljim rješenjem.

Da se svojim stavovima u potpunosti uklopio u HDZ najbolje je pokazao na samom kraju konferencije za novinare kada je uzviknuo poznati HDZ-ov poklič iz Sanaderova doba "Idemo dalje".

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
1/12/10

tavan, 02.02.11. 16:52

Don smranader veliki vijernik...a sloba milosević veliki srbin...kud ćeš gore konbinacije za propast?


registracija
11/1/10

fluid, 02.02.11. 17:11

cijeli hdz ide stopama Tuđmanove doktrine.nezaustavljivo.jedino to još hrvatski građani nisu shvatili.barem ne kritičan broj koji bi to mogao promijeniti.nema alternative za Hrvatsku kroz bilo koju političku opciju.nitko neće zaustaviti preraspodjelu hrvatskih vrijednosti .podobni i pripadnici kaste najviše,ili može se reći,sve a ostalima koštice(mrvice).i to je to.amen!


registracija
11/1/10

fluid, 02.02.11. 17:16

pravosuđe neće riješiti pitanje pretvorbe nikada.policajci su mahom hrvatski branitelji od 90.te na ovamo.za 5000 kn će svim raspoloživim snagama čuvati režim.ugušit će najbrutalnije svaki pokušaj rušenja sistema i prozivki na čiste račune.sustav je tako i postavljen a sve ovo što se događa,je samo obračun bandi koja pljačku nastavlja.ulica i rumnjski kao i tuniški model,su jedini relevantni tijek zbivanja koji bi oduzeo oteto od onih koji su to nezakonito pokrali.nema drugačije pravde.nema!


registracija
5/3/10

starimudrac, 02.02.11. 17:57

mladac sa više stanova, nego što je 90te imao godina. a nije izmislio fejsbuk.


registracija
1/12/09

nadir, 03.02.11. 23:50

a gospon bu sutra rekao kad shvati da je adz daleka prošlost nisam ni shvatio da sam potpisao pristupnicu za njih to su mi podmetnuli s nekim papirima jer ja do tada nisam bio ničiji....ono su krivi, ne ja


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika