03.02.2011. / 15:29

Autor: Hina

Yves Saint Laurent-u zabrana oglašavanja novog parfema

YSL je za oglašavanje novog parfema angažirao putenu mladu glumicu Melanie Thierry koja izazovno pleše bosonoga, odjevena u dugu bijelu haljinu. U jednoj sekundi ljepotica prstom upire na unutrašnju stranu podlaktice i taj je potez ustanova protumačila kao poticaj na intravenozno uzimanje droge

Reklama modne kuće Yves Saint Laurent za novi parfem "Belle d' Opium" zabranjena je za prikazivanje u Velikoj Britaniji jer je nadležna ustanova ocijenila da jedan pokret mlade glumice u spotu potiče na uzimanje droge.

YSL je za oglašavanje novog parfema angažirao putenu mladu glumicu Melanie Thierry koja izazovno pleše bosonoga, odjevena u dugu bijelu haljinu. U jednoj sekundi ljepotica prstom upire na unutrašnju stranu podlaktice i taj je potez ustanova protumačila kao poticaj na intravenozno uzimanje droge.

"Ocijenili smo da ženin pokret potiče na uzimanje droge. Stoga smo zaključili da je neodgovorno i neprihvatljivo distribuirati ga", objasnila je ASA (Advertising Standards Authority, britanska Agencija za elektroničke medije) i zabranila spot.

Protiv reklame u Velikoj Britaniji podneseno je 13 pritužaba. Modna kuća YSL tvrdi da je spot prikaz zdrave mlade žene "pune života koja izražava svoju seksualnost".

YSL već je imao nevolja s oglašavanjem, te je morao ime svog parfema Champagne promijeniti pošto ga je tužio proizvođač šampanjca, zaštićene robne marke.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika