08.02.2011. / 13:09

Autor: Orhidea Gaura

Dragoj premijerki J.K.: Iz štale s ljubavlju

Zima samo što nije prošla pa vas neću pitati za cijenu plina. Ali, znate li vi uopće koliko košta jedan kruh, i to ne kilogram kruha, nego jedan običan, bijeli, crni, šareni, s bobicama ili bez njih?

Photomontage: CheesPhotomontage: Chees

Gospođo Kosor,

Jeste li razmislili koliko ste samo mogli uštedjeti na čavlićima koje ste zabijali u zidove raznih državnih ureda kako bi na njih, umjesto Sanaderove i prije toga Tuđmanove, objesili svoju vlastitu sliku? Dok bezbrižno pijuckate vodu Jana (ili već neku drugu) bez okusa borovnice, uvjereni kako narod u vama sad sigurno vidi Ivanu Orleansku, jeste li razmislili o tome tko će, kad vaša slika više ne bude visjela niti na zidu vašeg stana od 90 kvadrata u Šeferovoj 4, vraćati dugove za novih 750 milijuna kredita koje je vama toliko jednostavno uzeti kao nekome popiti čašu vode. Dakako, onu iz slavine.

Da li vi, gospođo Kosor, uopće znate koliko stoji litra flaširane, a koliko litra 'obične' vode iz pipe, ili vi, draga predsjednice HDZ-a i Vlade, to ne znate kao što ne znate ni koliko stoji litra benzina jer ga netko drugi plaća umjesto vas, a pretpostavljam da ne znate ni koliko košta kilovat struje po nepovlaštenoj cijeni. Zima samo što nije prošla pa vas neću pitati za cijenu plina. Ali, znate li vi uopće koliko košta jedan kruh, i to ne kilogram kruha, nego jedan običan, bijeli, crni, šareni, s bobicama ili bez njih, kruh koji jednoj četveročlanoj obitelji nije dovoljan niti za doručak? Kad ste zadnji put bili u Konzumu, Mercatoru, Lidlu ili Kerumu i kupili jedno pecivo i paštetu? Jeste li za svoj stan morali uzeti kredit u švicarskim francima i na njega danas, umjesto rate od tri i pol tisuće kuna, plaćati skoro pet tisuća kuna. Imate li možda dva kredita, jedan malo veći, jedan malo manji, i uz to još i maksimalno dopušten minus na računu na koji uredno plaćate uglavnom samo kamate? Koliko dugo, gospođo Kosor, vi niste dobili plaću - sjeda li točno prvog u mjesecu, ili možda petog, šestog?

Da vidite dalje od svog broša, vidjeli biste da vam se ljudi smiju, kad im ne bi bilo do plakanja, jer, dok vi po ministarstvima i vladama zbrajate spajalice i flomastere, neki drugi sadašnji ili bivši HDZ-ovci zbrajaju svoje dolare na prekooceanskim računima koje su otvarali dok ste vi, kao potpredsjednica Vlade, tim istim ljudima pljeskali i uzvikivali: „Idemo dalje!" Želite li reći da ste bili toliko naivni, da ne kažem neku grublju riječ koja bi mogla povrijediti vaš ego, da od 1995.,odnosno posljednjih 16 godina, koliko ste već, da vas podsjetim, na samom vrhu vlasti, niste vidjeli kako su se, osim klamerica i flomastera, u Hrvatskoj u tih 16 godina potrošili mnogi stupići, mostići, autoputevčići, hakići, hepići, spotići, kampanjice, tajkunčići i svašta nešto, odnosno da su se punili razni džepići i računčići...

Ali ne klamericama ni vodom, nego novcem poreznih obveznika čiji su živci već 'mrvicu' oslabljeni, a to možete i sami vidjeti ako se koristite internetom i malo bacite svoje umorno oko na komentare čitatelja ispod bilo kojeg članka u kojem se spominje vaše velebno ime.

Ili možda mislite da to sve pišu tamo neke ovce jer misle da oni koji su bili gluhi, slijepi i nesposobni posljednjih 16 godina, ne bi primjerice trebali u naše ime uzimati nove kredite, a praznu priču utapati u čaši vode?

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
24/4/10

fiorano, 08.02.11. 13:20

Bravo! Što više ovakvih tekstova! Ovaj stavljam u svoj fb profil.


registracija
2/12/07

lei, 08.02.11. 14:56

Dobar tekst, al' zaludu. Nit' ga ona čita,a i da ga čita baš je briga. Rekla bi ona pritom uzdignuvši usnu u prezriv smiješak :"Dakle,ovo je pisao netko ko ne ljubi Hrvatsku"


registracija
29/11/09

Ivis, 08.02.11. 15:22

Skoda je trositi rijeci na 'Glupacu'!


registracija
8/2/11

petrusss, 08.02.11. 15:39

Lijep tekst ali ništa ne vrijedi.


registracija
4/1/09

miroljubiv, 08.02.11. 18:27

Pismo je sjajno,autorici sve čestitke.gospođa Kosor bi trebala svakodnevno primati bar 50-tak takvih pisama dnevno od svih nas,jer da podsjetim,niti se ona neće dati sa nametnute pardon poklonjene vlasti,baš kao ni Mubarak.koje li slučajnosti!! Osnujmo četvrtu stranku koja će svakodnevno obasipati našu milu premijerku ovakvim pismima,pa ako ima nešto između grudiju,samovoljno će otići sa svim jatacima koji samo čekaju priliku da joj zabiju nož u leđa baš kao u Glembajevima,odn.škare.


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 08.02.11. 19:23

Ovaj Viktor Orban hitno mora oprati usta VARAKINOM stvarno je čovjek hrabar kad je krastaci Jaci Ovcarki poljubio ruku. Kad malo bolje pogledam snimku čini mi se da je ipak dodirnuo svoju. Te rahiticne prstene bi poljubio taman da znam da će zemlja izletiti iz krize za sekundu.


registracija
12/12/10

Klarens, 09.02.11. 00:13

Pudlica je proizvod KPJ
Nit je a nit je ikad bila hrvatica
Ali poshto oni KONSTANO VLADAJU SITNOZUBIJOM
Nije mogla da ne kazhe koju i o nama
STOCI SITNOZUBOJ


registracija
23/1/11

lovacLuka, 11.02.11. 20:35

Kao kaj je moj imenjak Bebic danas lepo rekao,
treba zarobiti uze predsjednistvo ADZa,
tamo su svi sve znali!

Zna se :)


registracija
26/1/11

HBM, 16.02.11. 08:43

Tekst na razini trača. Populizam zarazio sve, od političara do novinara. Šteta da nemamo pravih novinara koji bi znali to sve reći na inteligentan način, ali onda ih možda ne bi njihovi čitatelji razumjeli. Ionako je pao nivo svemu i u svemu, i sve što se na ovakav populistički rekla-kazala način piše, radi se uvijek za jednu određenu političku opciju, nije bitno koju...uvijek za onu koja više plati.
O Hrelja,Hrelja, nisi ni ti najgori....hebo moral lova je bitna, daj što daš, kakva kvaliteta takva i lova.


registracija
16/2/11

pro, 16.02.11. 11:12

Sjetila se ona mlađih dana kad je rasla u selu iznad Pakraca tamo su imali ovce i čobane (ona ih čuvala JK)


registracija
10/1/07

satruncica, 16.02.11. 12:59

Bravo.


registracija
10/1/07

satruncica, 16.02.11. 12:59

Pošaljite joj ovaj tekst mailom, ili nekako drugačije, bitno da dobije u ruke


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika