10.02.2011. / 16:01

Autor: Hina

Razriješen misterij Luke Bebića: 'U vođenju sjednica inspiracija mi je Voltaire'

"Nisam čuo da je Šeks bilo što dobacio, osim da je rekao nešto da ja za njega nisam Šeks ili tako nešto. To sam čuo, ostalo nisam čuo i ne mogu komentirati", rekao je

Luka BebićLuka BebićSjednicu sam vodio u skladu sa svojim uvjerenjima i na temelju Poslovnika, izjavio je danas predsjednik Sabora Luka Bebić, nakon verbalnog sukoba potpredsjednicima Sabora i stranačkim kolegama Vladimirom Šeksom i Ivanom Jarnjakom, koji su ga prozvali da ih ne štiti od uvreda u sabornici.

Nakon što je odredio stanku saborskog zasjedanja, novinari su Bebića pitali kako tumači zamjerke koje su mu prvi put javno u sabornici uputili Šeks i Jarnjak da ih ne štiti od uvreda koje trpe od zastupnika HDSSB-a Dinka Burića.

"Vodio sam sjednicu Sabora u skladu sa svojim uvjerenjima i na temelju Poslovnika, zalažući se za demokratičnost, toleranciju, za nevrijeđanje, neetiketiranje, neoptuživanje i neglumljenje ni USKOK-a ni Državnog odvjetništva ni sudaca. Za to se zalažem i tako sam vodio Sabor", rekao je, naglasivši da na trzavice u sabornici ne gleda kao na unutarstranački sukob.

Upitan kako tumači uvjerenje Šeksa i Jarnjaka da ih nije zaštitio, odgovorio je: "Sve se vidjelo, sve možete vidjeti, sve ima u zapisniku".

Na pitanje smatra li da mu dio HDZ-a "radi o glavi", odgovorio je kako ne želi ništa kalkulirati, te da ne misli kako današnji događaj odudara od uobičajenih u sabornici.

Podsjetio je da od jučer traju "ekstremne rasprave" koje su, naglasio je, često puta na granici ili prelaze prag normalne komunikacije i odnosa među zastupnicima.

"Na to stalno upozoravam i neću se dokle sam tu umoriti od takvog upozoravanja. Međutim, očito nema efekta, jer se jedan dio zastupnika stalno tako ponaša", dodao je Bebić.

Naglasio je kako se pritom ne slaže s nekim raspravama, ali da se u vođenju sjednice rukovodi "po onoj Voltaireovoj - ne slažem se uopće s tim što govorite, ali ću se zalagati da imate pravo govoriti".

Na inzistiranje novinara da komentira neuobičajeni događaj da se zastupnici istoga kluba "prepucavaju" u sabornici te da li to šteti HDZ-u, Bebić je rekao kako to ne može prosuđivati, ponovivši da će sjednice Sabora i dalje voditi kako smatra da je najbolje.

"Ja ću nastaviti ovako kako sam započeo, pokušavati da se sjednice odvijaju u jednoj tolerantnoj, demokratskoj atmosferi", kazao je, naglasivši da mu je saborski Poslovnik u tom smislu "jedino oružje" kojim raspolaže, ali da su rasprave često na granici, pa i izvan mogućnosti koje Poslovnik predviđa.

"Što možemo, moramo dalje ići, moramo raditi, donositi zakone, raspravljati, glasovati, a ja nastojim da se sve to koliko-toliko odvija u, ako ne baš normalnim, onda bar u približno normalnim okolnostima", rekao je.

Upitan kako komentira to što mu je Šeks, demonstrativno napuštajući sabornicu, navodno dobacio "nećeš ti još dugo", Bebić je odgovorio da to nije čuo. "Nisam čuo da je bilo što dobacio, osim da je rekao nešto da ja za njega nisam Šeks ili tako nešto. To sam čuo, ostalo nisam čuo i ne mogu komentirati", rekao je.

Novinari su za izjavu tražili i Šeksa, pa i za komentar je li Bebiću dobacio "nećeš ti još dugo", na što im je Šeks tek odgovorio da nisu dobro čuli, te im pripomenuvši da ga uvijek o svemu dobro informiraju.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 10.02.11. 18:47

Kažu da u Remetincu ima dobra knjižnica.
Bilo bi za sve korisno da se ta kompletna adezejska ekipa tamo smjesti i u miru proučava Voltairea.


registracija
8/8/09

tovar62, 11.02.11. 07:40

I vrime je vise da odu ti Udbasi,,,,,


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika