Objavljeno u Nacionalu br. 337, 2002-04-29

Autor: Mladen Pleše

Ivić Pašalić, najveći gubitnik u HDZ-u

Ivić Pašalić i Ljerka Mintas Hodak ne mogu računati ni na jednu funkciju u HDZ-u, pa ni u vlasti kada HDZ pobijedi na izborima

Ivić Pašalić ne želi priznati porazIvić Pašalić ne želi priznati porazPašalić je agresivnim napadima, ali i uz pomoć medija, pokušao dokazati da nije poražen. Najavljivao je da ima uporišta u Predsjedništvu i Središnjem odboru HDZ-a te da će preko njih upravljati strankom. No on mora biti svjestan da više ništa neće biti kao prije. Neće mu pomoći ni to što opstruira rad stranke, što priznaje rezultate izbora i ne prihvaća program stranke: Pašalić je zauvijek ispao iz igre, on je uz Ljerku Mintas-Hodak najveći gubitnik u HDZ-u. Ivić Pašalić i Ljerka Mintas Hodak ne mogu računati ni na jednu funkciju u HDZ-u, pa ni u vlasti kada HDZ pobijedi na izborima. A to ih čini strašno nervoznim i frustriranim. Pašalić također teško podnosi gubitak karizme sposobnog i spretnog političara koji pobjeđuje: VII. sabor je pokazao da on nema vrline kojima se kitio ili koje su mu pripisivali neki mediji i suradnici.
Ako Sanader želi sačuvati vjerodostojnost i autoritet te uvjerljivost u domaćoj i europskoj demokratskoj javnosti, mora očistiti stranku od svih onih koji ga ne priznaju za predsjednika i koji žele raskol u HDZ-u. Sanader je pobjedom na Saboru preuzeo obvezu da će sačuvati jedinstvo HDZ-a i stoga mora izbaciti iz stranke svakoga tko se tomu suprotstavlja.
Pašalić je opasan, devijantan čovjek, koji će radije upropastiti stranku nego li priznati poraz. Okružio se potrošenim, kompromitiranim i korumpiranim političarima, varao je da iza njega stoje novi, mladi ljudi, pa njegov odlazak neće biti gubitak za stranku. Upravo suprotno – bit će to najveći dobitak.

Vezane vijesti

Ja sam pozvao Pašalića na skupštinu

Ja sam pozvao Pašalića na skupštinu

Član Izvršnog odbora ogranka HDZ-a Remete Vid Težak priznao je danas da je on pozvao Ivića Pašalića na izbornu skupštinu tog ogranka, te ocijenio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika