22.02.2011. / 14:14

Autor: Hina

'Pišite vladi - ostavka!': Akciju Laburista potpisom podržalo 61.621 građana

Za nas je ovaj čin jednak tome da smo na Trgu bana Jelačića ili na Markovom trgu okupila 61 tisuća prosvjednika koji traže odlazak vlade na čelu s premijerkom Kosor, poručili su Laburisti

Dragutin LesarDragutin LesarAkciju Hrvatskih laburisti - Stranke rada "Pišite vladi - ostavka!" svojim je potpisom podržala 61.621 građanin diljem Hrvatske, objavljeno je na današnojo konferenciji za novinare te stranke.

Predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar zadovoljan je brojem potpisa iako je napomenuo da bi ih bilo i više da su akciju svojim potpisom podržali i oni koji to nisu smjeli učiniti zbog dovođenja u pitanje svoga radnog mjesta.

Akcija potpisivanja pisma kojim se traži ostavka vlade zbog, kako se navodi, dovođenja Hrvatske do bankrota, trajala je od 1. do 19. veljače u 49 hrvatskih gradova, a sva prikupljena pisma bit će, kako je rečeno, uručena predsjednici vlade Jadranki Kosor.

U Zagrebu je prikupljeno 20-ak tisuća potpisa, a u odnosu na broj stanovnika najveći je odaziv bio u Međimurskoj županiji, rekao je Lesar.

Danas su iz premijerkinog ureda zatražili da im odrede vrijeme kada ih mogu primiti kako bi im predali pisma građana, rekao je Lesar dodavši da ako termin ne dobiju do četvrtka u 13 sati sami će se zaputiti na Markov trg u sjedište Vlade s paketima s pismima.

Željeli bismo premijerki iznijeti dva prijedloga o tome kako pomoći gospodarstvu, rekao je Lesar. Podsjećajući kako je trenutno u Hrvatskoj 36 milijardi neplaćenih računa, Lesar je predložio donošenje posebnog zakona kojim bi se omogućilo prebijanje dugova. Drugi prijedlog odnosi se na donošenje Zakona o utvrđivanju rokova plaćanja, kako bi se, nakon akcije "prebijanja dugova", spriječilo da ubuduće dugovi narastu na tako velike iznose.

Akcija nema formalno-pravni značaj i bazirala se na odredbi Ustava koji građanima jamči pravo na iznošenje političkih stavova i zahtjeva svim tijelima vlasti, rekao je Lesar.

Za nas je ovaj čin jednak tome da smo na Trgu bana Jelačića ili na Markovom trgu okupila 61 tisuća prosvjednika koji traže odlazak vlade na čelu s premijerkom Kosor, poručili su Laburisti.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
22/2/11

grrow, 22.02.11. 14:19

Kulića za premijera! ! !
http://www.balkan-express.org/template-features/2-aktualno/131-slavko-kuli-to-vi-mene-trpate-meu-te-idiote-ekonomiste-kad-ja-to-nisam


registracija
19/10/10

lunar, 22.02.11. 14:38

@@@@ HRVATI, NEZADOVOLJNICI izađite na mirne prosvjede.
Ionako ćete morati jednom izači kad ostanete bez svega svojega ali tada će biti kasno. Izgubljeno i oduzeto više nećete moći vratiti!
Ostati ćete goli i bosi kao crkveni miševi. Nemojte si to dozvoliti.

SPAŠAVA SE ONDA DOK SE JOŠ NEŠTO IMA A NE ONDA KAD SE SVE IZGUBI
BUDITE ODGOVORNI I PREMA SEBI I PREMA DRUGIMA.

SVI ĆE POLAKO DOĆI NA RED AKO SE OVO NE ZAUSTAVI:


registracija
16/8/06

tectonic, 22.02.11. 17:25

Kulića za premijera! ! !
http://www.balkan-express.org/template-features/2-aktualno/131-slavko-kuli-to-vi-mene-trpate-meu-te-idiote-ekonomiste-kad-ja-to-nisam


Dobar je Kulić, ali kako da postane on premijer odnosno slični njemu?


registracija
9/3/10

nostradurus, 22.02.11. 20:32

Kulića? A nikad nije rekao kako će riješiti krizu? Pročitajte stvarne razloge krize u Hrvata: sites.google.com /site /financijskisustav /od-problema-do-rjesenja. Tek tada ćete znati koliko ova vlada nema pojma i zašto se nepotrebno zadužujemo za 12 milijardi kuna svake godine + kamate.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika