05.03.2011. / 16:13

Autor: Hina

Libijski režim još dobiva milijune dolara od nafte

"Prihodi ostvareni izvozom nafte slijevaju se u središnju libijsku banku i potencijalno pod izravan nadzor pukovnika Gadafija", piše britanski dnevnik citirajući zapadni izvor iz naftnog sektora

Foto: ReutersFoto: ReutersLibijske vlasti nastavljaju dobivati "stotine milijuna dolara" prihoda od nafte, usprkos međunarodnim sankcijama uvedenim protiv režima Moamera Gadafija, piše u subotu Financial Times.

"Prihodi ostvareni izvozom nafte slijevaju se u središnju libijsku banku i potencijalno pod izravan nadzor pukovnika Gadafija", piše britanski dnevnik citirajući zapadni izvor iz naftnog sektora.

Tijekom zadnja dva tjedna izvoz nafte koji je ostvarila Libija porastao je na približno 770 milijuna dolara, procjenjuje Financial Times.

Po pisanju tog ekonomskog dnevnika, Libija je izvezla u prosjeku 570 tisuća barela nafte na dan u drugom tjednu veljače. Najveći kupci su indijske i kineske tvrtke, piše FT.

U petak je međunarodna agencija za energiju procijenila da Libija i dalje proizvodi milijun barela nafte na dan, u usporedbi s 1,6 milijuna prije početka narodne pobune.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika