05.03.2011. / 17:20

Autor: Hina

Nostalgičari polažu cvijeće na Staljinov grob

Sastavljena uglavnom od starijih osoba, malena skupina nostalgičara nosila je crvene zastave i poznate Staljinove fotogtafije u odori sa svim odličjima

Foto: ArhivaFoto: ArhivaDvjestotinjak osoba okupilo se u subotu u Moskvi kako bi odalo počast bivšem sovjetskom diktatoru Staljinu, koji je umro 5. ožujka 1953., te položilo cvijeće na njegovu grobnicu na Crvenom trgu, iza Lenjinova mauzoleja.

Sastavljena uglavnom od starijih osoba, malena skupina nostalgičara nosila je crvene zastave i poznate Staljinove fotogtafije u odori sa svim odličjima.

Nostalgija za Staljinovim dobom i dalje je prisutna u Rusiji, gdje proces reevaluacije povijesti pokrenut padom sovjetskog režima 1991. nije dovršen, smatraju ruski borci za ljudska prava.

U svibnju prošle godine predsjednik Dmitrij Medvedev osudio je "totalitarni" režim SSSR-a i "neoprostive" Staljinove zločine. Istodobno nekoliko povijesnih udžbenika namijenjenih fakultetima i dalje sadrži pozitivnu ocjenu o Staljinu.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

registracija
7/1/11

djani, 05.03.11. 17:39

BOLJI STALJI NEGO JACA I KRADEZE

BOLJI STALJIN NEGO BALKANSKI KAPITALIZAM FUUUJJ


registracija
12/12/10

Klarens, 05.03.11. 21:04

Krivousti je bio njegov sljedbenik
Bar po djelima !!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika