14.03.2011. / 17:08

Autor: Miroslav Sušnik

30. godina The Sisters Of Mercy u zagrebačkoj Močvari

Bend je osnovan 1980., dobivši ime po istoimenoj pjesmi Leonarda Cohena, a koji je svoj najveći komercijalni uspjeh doživio u drugoj polovici 80-tih.

U sklopu „Twilight Party“-a, klub Močvara 25. ožujka organizira obilježavanje 30. godišnjice jednog od najvećeg gothic rock sastava, The Sisters Of Mercy.

The Sisters Of Mercy je bend osnovan 1980., dobivši ime po istoimenoj pjesmi Leonarda Cohena, a koji je svoj najveći komercijalni uspjeh doživio u drugoj polovici 80-tih.

Bend je oduvijek bio prepoznatljiv po svom glazbenom stilu kojeg su sačinjavali duboki bariton pjevača (i jedinog originalnog preostalog člana grupe) Andrewa Eldritcha, pulsirajući bas, hipnotički ritmovi Dr. Avalanchea (odnosno ritam-mašine), a gitaristička tekstura u mnogočemu je ovisila o aktualnoj gitarističkoj postavi grupe.

Iako su u svojoj službenoj diskografiji izdali samo tri studijska i dva kompilacijska albuma, The Sisters Of Mercy jedan su od bendova sa najviše fanatičnih obožavatelja, obrađenih pjesama, "bootleg" i „tribute to“ albuma. Njihovi hitovi su i dan danas aktualni na radio i tv postajama te klubovima poput „Temple Of Love“, „This Corossion“, „Lucretia My Reflection“, „Dominion“, „More“, „Vision Thing“, „Walk Away“, „No Time To Cry“, „Marian“, „First & Last & Alays“, „Alice“, a neke od njih publika je imala prilike čuti i uživo na zagrebačkim koncertima 1990., 2006. i 2009. godine.

The Sisters Of Mercy su trenutno na europskoj turneji povodom 30-te obljetnice, ali nažalost neće doći do naših krajeva te će se proslava iste obilježiti bez njih 25. ožujka u zagrebačkoj Močvari, s početkom u 21 sat.

Na programu će biti njihov live video iz 1985. godine „Wake“ koji je 1986. proglašen za najbolji live video, kao i svi video spotovi te audio presjek diskografije The Sisters Of Mercy.

Nakon Sisters dijela večeri vrtit će se gothic i slični žanrovski bendovi koji su radili glazbu pod njihovim utjecajem.

Vezane vijesti

Slayer, Mastodon i Gojira spremaju se protresti Zagreb

Slayer, Mastodon i Gojira spremaju se protresti Zagreb

Zagreb, 6. lipnja 2012. - Veliki trojac metala, grupe koje objedinjuju povijest, sadašnjost i budućnost, Slayer, Mastodon i Gojira spremaju se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika