16.03.2011. / 16:28

Autor: Nacional.hr

Izaslanstvo Zbora fotoreportera posjetilo predsjednika Ivu Josipovića

Razgovaralo se i o pitanju poštivanja autorskih prava na fotografije, slabe sudske prakse i naporima udruge i struke da zajedničkim radom osiguraju pravno i pravedno okruženje u kojem svi fotoreporteri mogu nesmetano obavljati svoj posao

Igor Nobilo s predsjednikom Josipovićem (Dragan Matić/Cropix)Igor Nobilo s predsjednikom Josipovićem (Dragan Matić/Cropix)Izaslanstvo Zbora fotoreportera Hrvatske sastalo se danas na Pantovčaku sa predsjednikom Josipovićem. Predstavnici fotoreportera iz raznih dijelova Hrvatske upoznali su predsjednika sa radom udruge i najvećim projektom Hrvatska novinska fotografija. Kako udruga radi na promicanju izvrsnosti i profesionalnosti u fotoreporterskoj struci, predsjednik Josipović izrazio je potporu takvim nastojanjima u vidu poboljšanja kvalitete medija svih vrsta u Hrvatskoj.

Predsjednik Zbora Igor Nobilo, direktor Pixsella Siniša Hančić, direktor Cropixa Drago Havranek, urednik fotografije Zadarskog lista Zvonko Kucelin, urednik fotografije Novog lista Sergej Drechsler i član Izvršnog odbora Zbora Jakov Prkić opisali su stanje fotoreporterske struke u Hrvatskoj, problematiku i potencijalna rješenja. Predsjedniku su uručene fotoreporterske knjige te uokvirene reporterske fotografije koje je sa zanimanjem pregledao.

Razgovaralo se i o pitanju poštivanja autorskih prava na fotografije, slabe sudske prakse i naporima udruge i struke da zajedničkim radom osiguraju pravno i pravedno okruženje u kojem svi fotoreporteri mogu nesmetano obavljati svoj posao. Predsjednik Josipović ponudio je savjete iz vlastitog iskustva u radu sa autorskim pravima te predložio načine kako postići zacrtane ciljeve.

Zbor fotoreportera Hrvatske namjerava u ostvarenju svojih ciljeva uključiti razne udruge i institucije, pa tako računa i na potporu Ureda predsjednika u svim aktivnostima koje promoviraju poboljšanja uvjeta rada i poštivanje zakonskih odredbi na temu autorskih prava.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika