17.03.2011. / 15:51

Autor: Totalsport

Nakon 15 mjeseci pauze vraća se Paula Radcliffe

Vlasnica svjetskog maratonskog rekorda u konkurenciji atletičarki, Engleskinja Paula Radcliffe, 15. svibnja okončat će 15 mjeseci dugu pauzu što se natjecateljskih utrka tiče

Svjetska atletska rekorderka Paula Radcliffe (Wikipedia)Svjetska atletska rekorderka Paula Radcliffe (Wikipedia)Vlasnica svjetskog maratonskog rekorda u konkurenciji atletičarki, Engleskinja Paula Radcliffe, 15. svibnja okončat će 15 mjeseci dugu pauzu što se natjecateljskih utrka tiče.

Nastupit će 37-godišnjakinja na utrci naziva Great Manchester Run i tako nastaviti karijeru prekinutu 2009. godine i nastupiti premijerno nakon Njujorškog maratona poslije kojega je uzela odmor zbog rođenja drugog djeteta u rujnu prošle godine.

Desetkilometarska utrka označit će i početak njenih priprema za londonske Olimpijske igre 2012. godine na kojima će Radcliffe pokušati ispraviti razočaravajuće nastupe s posljednje dvije olimpijske smotre. Godine 2004. u Ateni nije završila niti utrku na deset kilometara, niti maratonsku. Četiri godine potom bila je 23. u konkurenciji maratonki.

- Namjerno se polako vraćam nakon Raphaelova rođenja i sve, izuzev toga što me je je tijekom treninga početkom godine u Monacu ugrizao pas, prolazi prilično dobro. Idealno je vratiti se utrkom na deset kilometara, nakon čega slijedi hvatanje maratonske norme za Igre - kaže Radcliffe, i dalje vlasnica najboljeg vremena na 42.195 metara dugoj utrci ostvarenog 2003. godine.

Istrčan je on baš u Londonu, a iznosi 2 sata, 15 minuta i 25 sekundi. Inače, Radcliffe je vlasnica i aktualnog rekorda na deset kilometara. Istrčala ga je u portorikanskom San Joseu iste godine kada i maratonski. Vrijeme koje još nitko nije dostigao iznosi 30 minuta i 21 sekundu.

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika