24.03.2011. / 12:57

Autor: Hina , Nacional.hr

Miroslav Kutle nadomak utamničenju: U BiH stigao zahtjev za izvršenje kazne

Kutle je osuđen zbog malverzacija u pretvorbi zagrebačkog "Gradskog podruma", a nakon izricanja presude pobjegao je u BiH gdje i sada živi

Miroslav KutleMiroslav KutleMinistarstvo pravosuđa Bosne i Hercegovine dobilo je zahtjev Županijskog suda u Zagrebu za izvršenje kazne od dvije i pol godine zatvora izrečene Miroslavu Kulti zbog gospodarskog kriminala, potvrđeno je u četvrtak Hini.

Zamjenik ministra pravosuđa BiH Nikola Sladoje kazao je kako će zahtjev iz Hrvatske posredstvom Ministarstva pravde Federacije BiH biti proslijeđen nadležnom sudu.

"Kutle ima prijavljeno prebivalište u Sarajevu i slijedom te činjenice za njegov slučaj nadležan je Županijski sud u Sarajevu", kazao je Sladoje.

Prema uobičajenoj proceduri Županijski će sud zakazati raspravu na kojoj će saslušati stajališta tužiteljstva i Kutline obrane i nakon toga donijeti odluku o priznavanju kazne izrečene u Hrvatskoj ili eventualno njezinu smanjenju. Prema odredbama međudržavnog sporazuma nije moguće izreći veću kaznu od prvobitne.

Predmet Miroslava Kutle dostavljen je BiH sukladno odredbama međudržavnog sporazuma koji predviđa uzajamnu pomoć u izvršenju kaznenih sankcija u slučaju osoba koje zlorabe institut dvojnog državljanstva.

Temeljem tog sporazuma do sada je na izdržavanje kazne upućen Branimir Glavaš koji je u Hrvatskoj pravomoćno osuđen zbog raznih zločina u Osijeku.

Kutlu je pravomoćno na dvije godine i osam mjeseci zatvora u rujnu 2010. godine osudio Županijski sud u Zagrebu smanjivši mu prvotno izrečenu kaznu za četiri mjeseca. Taj je sud ocijenio kako je opravdano Kutli smanjiti kaznu zatvora jer, unatoč njegovoj vodećoj ulozi u kriminalnoj aktivnosti, kod izricanja prvostupanjske presude od tri godine zatvora nije u dovoljnoj mjeri došla do izražaja okolnost protoka vremena od izvršenja kaznenog djela te podaci iz kaznene evidencije da se Kutle ponovno ne pojavljuje kao počinitelj kaznenih djela.

Kutle je osuđen zbog malverzacija u pretvorbi zagrebačkog "Gradskog podruma", a nakon izricanja presude pobjegao je u BiH gdje i sada živi.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 24.03.11. 13:22

Koliko je ovaj lopov uz pomoć svoje omiljene zločinačke organizacije na čelu sa krivoustim ljigavcem i doktorom sa dva prezimena upropastio ljudi, gospodarstvo i pokrao novca ni 5 doživotnih kazni ne bi mu bile dovoljna kazna.


registracija
11/1/10

fluid, 24.03.11. 19:03

Kutle,nominalni vlasnik 170 najjačih firmi nakon pravedne pretvorbe u Hrvata,osuđen na dvije i polgodine zatvora !!!???Pravosuđe pošteno sudi?Izvršni organi pravedno rade obrade slučajeva???Šta bilo!!! Kutle je meritum stvari za hrvatsku pravednost u svezi privatizacije i on je ogledalo kako se vlast odnosi prema tom ratnom zločinu.Fale još mnogi;Pašalić-prije svih,Škegro-drugi za odstrel,Gregorić,Valentić,Brzović,Rebić...Sve su to konstruktori monstruozne pljačke nad pljačkama.Da ne zaboravim,Pašalić je redoviti posjetitelj misa nedjeljom.U prvim redovima.Sa obitelji.Kojemu li se on bogu moli?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika