30.03.2011. / 21:35

Autor: Totalsport

Velepec: Uvjeren sam da će se Fak oporaviti, pripremamo mu posebnu rukavicu

Fak je, podsjetimo, ozebline na kažiprstu kojim poteže okidač na puški zadobio na američkoj turneji, tijekom natjecanja Svjetskog kupa u Fort Kentu

Jakov FakJakov FakBrončani hrvatski olimpijac Jakov Fak, koji je od ove sezone član slovenske biatlonske reprezentacije, i dalje se oporavlja od posljedica zamrzavanja prsta zbog čega je morao propustiti i Svjetsko prvenstvo u ruskom Hanti-Mansijsku.

Fak je, podsjetimo, ozebline na kažiprstu kojim poteže okidač na puški zadobio na američkoj turneji, tijekom natjecanja Svjetskog kupa u Fort Kentu. Iako je na SP-u želio braniti broncu koju je osvojio dvije godine ranije kao hrvatski reprezentativac, liječnici mu to nisu dopustili budući da bi mu eventualno novo zamrzavanje prsta moglo ugroziti i nastavak karijere.

- Jakov od ozljede trenira prema prilagođenom programu. Vozio je bicikl, a bavio se i skijaškim trčanjem, ali su ti treninzi bili prilično kratki jer je na Pokljuki bilo vrlo hladno. Radio je i na kondiciji, a sada kod kuće trenira i na rolama. Uvjeren sam da će se potpuno oporaviti, ali trebat će vremena - objasnio je za Siol.net glavni trener slovenske reprezentacije Uroš Velepec.

- Ekipa koja je brinula o Faku obavila je dobar posao i ne bi trebalo biti trajnih posljedica. Teškoće će imati samo po vrlo hladom vremenu jer kad se prst jednom zamrzne, kao i bilo koji drugi dio tijela, postaje puno osjetljiviji. Zato tražimo trajno rješenje s rukavicom koja će biti topla i koja će mu omogućiti da i pri temperaturi od minus 20 Celzijevih stupnjeva može biti konkurentan - dodao je Velepec i zaključio:

- Što se tiče Fakove sezone, iznimno smo sretni njegovim rezultatima. U ukupnom poretku Svjetskog kupa je zauzeo 24. mjesto iako nije nastupio na osam natjecanja. Da je nastupio na njima, mogao je završiti i među najboljom desetoricom na kraju. Takvog smo natjecatelja trebali u reprezentaciji. Posljednje dvije godine je bio našima konkurencija samo na treninzima, sada im je izravni suparnik i na natjecanjima. Nadam se da će ići s nama na natjecanje na Kamčatku, to bi bilo dobro za njegovu psihu, da se ne oprosti od sezone s ozljedom. Ako s prstom bude sve u redu, putovat će, ako ne bude, počet će s pripremama za iduću sezonu.

Vezane vijesti

Jakov Fak svjetski prvak na 20 km

Jakov Fak svjetski prvak na 20 km

Hrvatski 24-godišnji biatlonac Jakov Fak, član slovenske reprezentacije, osvojio je zlatnu medalju u individualnoj utrci na 20 kilometara na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika