04.04.2011. / 09:52

Autor: Hina

Petraeus: Spaljivanje Kurana donosi nove opasnosti u Afganistanu

Spaljivanje primjerka Kurana koje je 20. ožujka počinio američki propovjednik Terry Jones izložilo je američku misiju u Afganistanu novim opasnostima, ocijenio je zapovjednik međunarodnih snaga u toj zemlji David Petraeus u intervjuu Wall Street Journalu.

David PetraeusDavid PetraeusSpaljivanje primjerka Kurana koje je 20. ožujka počinio američki propovjednik Terry Jones izložilo je američku misiju u Afganistanu novim opasnostima, ocijenio je zapovjednik međunarodnih snaga u toj zemlji David Petraeus u intervjuu Wall Street Journalu.

Jonesova provokacija koja je izazvala nemire u kojima je poginulo najmanje 15 osoba u Afganistanu, "predstavlja dodatnu sigurnosnu opasnost uz veći ionako velike izazove s kojima se suočavaju snage u toj zemlji", rekao je general Petreaus za Wall Street Journal.

Sedam pripadnika UN-a u Afganistanu pronađeno je u petak mrtvo a nekoliko prosvjednika ubijeno je ili ranjeno u pobuni protiv UN-a u gradu Mazar-i-Šarifu, inače prilično mirnom.

Još devet osoba ubijeno je u subotu tijekom prosvjeda u Kandaharu, na jugu Afganistana.

Pobunjenici su zahtijevali kazneno gonjenje pastora Jonesa u SAD-u.

Predsjednik Barack Obama osudio je u subotu spaljivanje koje je ocijenio činom "iznimne netolerancije i sektaštva".

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika