05.04.2011. / 09:53

Autor: Miroslav Sušnik

Usnoharmonikašica Kellie Rucker 10. travnja u Hard Placeu

Surađivala je s imenima poput Dizzy Gillespie, B.B. King, ZZ Top...

Nakon fenomenalnog Mike Zita (koji je održao jedan od koncerata sezone u Zagrebu prije nešto manje od mjesec dana u Hard Placeu) u Zagreb dolazi američka usnoharmonikašica i pjevačica Kellie Ruckner.

Kellie Rucker je rođena u Oklahoma Cityu i iza nje je duga i uspješna karijera. Jedinstvena po tome što svira usnu harmoniku, što uz njen izražajni vokal čini ključ za uspjeh, a u više od 20 godina nastupanja dijelila je pozornicu s imenima poput Dizzy Gillespie, Stephen Stills, Albert Collins, James Cotton, ZZ Top, Dan Hicks, Warren Zevon, Little Feat i B.B. King.

Usnu harmoniku počela je svirati sa 12 godina, a njena bogata svjetska karijera dovela ju je i do snimanja na Grammy nominiranom albumu legendarnog blues gitariste Jon Butchera.

Kellie po prvi puta u Hrvatsku dolazi sa svojim europskim bandom sastavljenim od prokušanih glazbenika koji garantiraju sjajnu blues svirku.

Koncert počinje točno od 21 sat, a ulaznice po cijeni od 40 kn mogu se nabaviti na šanku Hard Placea, u glazbenoj knjižari Rockmark te u glazbenom dućanu Mega Muzika. (Popust za članove DDRNR i HBS od 10 kn samo u Hard Placeu)

Ovim koncertom najavljuje se drugi Zagreb International Blues Festival koji se održava od 09.-12.06. uz glavnu zvijezdu Charliea Musselwhitea.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika