06.04.2011. / 16:43

Autor: Totalsport

Trener : Semenya je spremna za utrku ispod dvije minute i za obranu zlata

- Caster se oporavila od ozljede leđa zbog koje je propustila velik dio prošle sezone, uključujući i Igre Commonwealtha

Svjetska prvakinja Caster SemenyaSvjetska prvakinja Caster SemenyaSvjetska prvakinja na 800 metara Caster Semenya spreman je za potpuno je zdrava i spreman je ponovno trčati dva kruga za manje od dvije minute, poručio je njezin trener Michael Seme.

Predstojeći je vikend u Durbanu na rasporedu južnoafričko prvenstvo na kojem će Semenya (20) pokušati nadmašiti svoj najbolji ovogodišnji rezultat (2:01.77), a nakon toga će krenuti na seriju europskih mitinga.

- Caster se oporavila od ozljede leđa zbog koje je propustila velik dio prošle sezone, uključujući i Igre Commonwealtha. Sada je sto posto spremna - najavio je Seme.

Semenya se nada da će na Svjetskom prvenstvu Daeguu obraniti naslov osvojen prije dvije godine u Berlinu. Nakon tog je zlata za mladu atletičarku uslijedili teško razdoblje jer je podvrgnuta testiranju spola, a cijeli se proces odužio na čak 11 mjeseci tijekom kojih nije smjela nastupati. Osobni joj je rekord 1:55.45, istrčan upravo u Berlinu. Zasad je daleko od takvog rezultata, ali nada se da će mu se uskoro opet približiti čime bi ponovno ušla u najuži krug favoritkinja za svjetski tron.

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika