07.04.2011. / 11:03

Autor: Hina

Trećina svijeta će gledati prinčevsko vjenčanje

Gotovo trećina svjetske populacije gledat će televizijski prijenos vjenčanja princa Williama i Kate Middleton 29. travnja u Londonu, izjavio je britanski ministar kulture Jeremy Hunt.

Kate Middleton i princ WilliamKate Middleton i princ WilliamGotovo trećina svjetske populacije gledat će televizijski prijenos vjenčanja princa Williama i Kate Middleton 29. travnja u Londonu, izjavio je britanski ministar kulture Jeremy Hunt.

Hunt je podatak o očekivanih dvije milijarde televizijskih gledatelja iznio na sjednici vlade u srijedu, na kojoj se razgovaralo i o pripremama za prinčevsko vjenčanje.

Vjenčanje Williamovih roditelja, princa Charlesa i pokojne princeze Diane gledalo je 1981. godine 750 milijuna ljudi. Po nekim izvješćima, Dianin pogreb 1997. na televiziji je pratilo 2,5 milijarde ljudi.

Po podacima američkog statističkog ureda, na Zemlji ima oko 6,9 milijarda stanovnika.

Na vjenčanje je pozvano 1900 osoba, a grad London za sve turiste i znatiželjnike namjerava postaviti dva gigantska ekrana, u Hyde parku i na trgu Trafalgaru, za gledanje prijenosa.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika