12.04.2011. / 12:52

Autor: Hina , Nacional.hr

Umjesto na sudu, strojovođa iz željezničke tragedije završio na psihijatriji

Zbog nedolaska na Županijski sud strojovođe Joška Palinića, koji je danas trebao svjedočiti, do 16. svibnja odgođeno je suđenje za željezničku nesreću koja se dogodila u Rudinama u srpnju 2009. u kojoj je poginulo šest osoba, a ozlijeđeno njih 55 prilikom iskliznuća putničkog vlaka na relaciji Zagreb-Split.

Ključni svjedok Joško Palinić, strojovođa vlaka, nije se pojavio na suđenju. Photo: Nino Strmotić/PIXSELLKljučni svjedok Joško Palinić, strojovođa vlaka, nije se pojavio na suđenju. Photo: Nino Strmotić/PIXSELLZbog nedolaska na Županijski sud strojovođe Joška Palinića, koji je danas trebao svjedočiti, do 16. svibnja odgođeno je suđenje za željezničku nesreću koja se dogodila u Rudinama u srpnju 2009. u kojoj je poginulo šest osoba, a ozlijeđeno njih 55 prilikom iskliznuća putničkog vlaka na relaciji Zagreb-Split.

Predsjedniku sudskog vijeća sucu Damiru Romcu stigla je netom prije početka rasprave obavijest o tome da je svjedok Joško Palinić zbog zdravstvenih tegoba jutros zatražio liječničku pomoć u Klinici za psihijatriju Kliničkoga bolničkog centra Split. "Osoba je uznemirena i anksiozna te ima znakove PTSP-a zbog čega ne može pristupiti raspravi", pročitao je dio iz obavijesti sudac Romac.

Budući da je to drugi put da svjedok Palinić ne dolazi na sud, branitelji petorice optuženih nisu se složili s čitanjem njegova iskaza.

Obrana je među ostalim sudu predložila da se na pruzi obavi rekonstrukcija nesreće te je zatražila da sud službeno zahtijeva zdravstveni karton strojovođe Palinića iz kojega bi se vidjelo je li imao psihičkih teškoća i prije željezničke nesreće.

U tom sudskom postupku desetak svjedoka već je dalo iskaze. Optužnica tereti bivšega direktora HŽ-a Ivana Medaka, direktora tvrtke "Intrade" Ivana Tomaškovića i savjetnika u toj tvrtki Jozu Bazinu te voditelja protupožarne zaštite HŽ-a u Splitu Dragu Rogulja i vatrogasca DVD-a "Stružac" Branka Tišljara da su sudjelovali i nabavi i rabljenju retardanta TG-300, čije je nanošenje na tračnice uzrokovalo tragediju, te da su bili svjesni posljedica.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika