12.04.2011. / 15:47

Autor: Miroslav Sušnik

Big Daddy Wilson drugi headliner na 2nd Zagreb International Blues Festivalu

Iza sebe ima sedam albuma od kojih posljednji „Love is the Key“ za poznatu blues kuću „Ruff Records“

Big Daddy Wilson biti će prvi tamnoputi izvođač na Zagreb International Blues Festivalu, a dolazi sa svojim triom sa kojim, kažu oni koji su ih slušali i gledali, pruža fenomenalni show. Njegov „crni“ glas i još bolje pjesme razveselit će prave sladokusce željne vrhunske blues soul glazbe.

On će biti glavni izvođač u petak 10.06. i tako se pridružiti već najavljenom legendarnom Charlie Musselwhiteu koji nastupa u subotu 11.06. u Studentskom centru u Zagrebu.

Big Daddy Wilson rođen je prije 50 godina u malom gradiću Edentonu, Sjeverna Karolina. Kao dječak radio je na plantaži duhana i pamuka i bio je pravi "country boy". Budući da je pjevao u crkvi činilo se logično da nastavi sa pjevanjem, ali Wilson je bio vrlo sramežljiv i sve je to išlo dosta teško i sa puno problema.

Sa 16 godina prekida školovanje i priključuje se vojsci. Bio je stacioniran u Njemačkoj gdje se oženio i ostao. Nakon dužeg vremena upravo tu, u Europi u Njemačkoj po prvi puta susreće blues i to je zapravo bila ljubav na prvi pogled i sa njom je nestala sva njegova sramežljivost i djelomična hendikepiranost.

To čudo, kako kaže, može zahvaliti samo glazbi, soul i blues glazbi koju tako zdušno izvodi iz srca i duše. Iza sebe ima sedam albuma od kojih posljednji „Love is the Key“ za poznatu blues kuću „Ruff Records“ a 2004. pozvan je da otvori projekciju Wendersovog filma “The Soul of a Man” u Hamburgu.

Od danas su u prodaji ulaznice za 2nd Zagreb International Blues festival. Po cijeni od 130 kuna možete ih nabaviti do 08. svibnja, nakon toga cijena će biti 150 kuna, a na dan festivala 180 kuna.

Ulaznica vrijedi za sva četiri dana festivala.

Pretprodajna mjesta: Hard Place – Šubićeva 55, Integral - Pothodnik, Free Bird – Tratinska 50, Dirty Old Shop – Tratinska 33, Dancing Bear – Gundulićeva 7 i na svim prodajnim mjestima eventima te online na www.eventim.hr

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika