15.04.2011. / 10:31

Autor: Miroslav Sušnik

Ratos de Porao u Močvari na sam Uskrs

Ratosi su u Močvari zadnji puta bili u studenom 2004.

Formirani davne 1980. u São Paulu (Brazil) gdje su bili dio punk scene s bendovima poput Cólera, Olho Seco, Armageddon, Inocentes, Garotos Podres i Lobotomia, Ratos de Porao jedan je od rijetkih bendova koji je i dan danas non-stop na turneji te izdaje nove albume.

Godine 1983. izdali su svoj prvi album "Crucificados Pelo Sistema" koji je bio prvi (!) hardcore album ikad snimljen u Južnoj Americi i postao je punk klasik. Nakon 30 godina sviranja, R.D.P. su i dalje jednako aktivni. Snimili su preko 10 albuma i odsvirali gomilu turneja po Južnoj Americi i Europi.

Bili su na više etiketa od kojih bi se mogli izdvojili Roadrunner i Alternative Tentacles (etiketa Jella Biafre) od poznatijih, dok bubnjar Boka danas vodi svoj Peculio Discos, diy etiketu.

Što se tiče muzike, mijenjala se od osnivanja benda do danas. Bend je ubacio dosta novih žanrova u kombinaciji s punkom, poput crossovera i thrash metala.

Ova turneja Ratos de Porao je povodom 30(!) godina postojanja benda, promocije novog split izdanja s bendom Looking For An Answer (Španjolska) te promocije DVD-a koji je izašao krajem 2010. godine.

Ratosi su u Močvari zadnji puta bili u studenom 2004., a ovog puta dolaze razvaliti Močvaru na sam Uskrs.

Kao predgrupe nastupiti će bendovi True i Krlja.

True je bend iz Samobora čiji zvuk bi se mogao opisati kao "death metal crust punk vs. tamburica". True imaju i dalje friški album "Still Life" koji su izdali prošle godine na Geenger Records (sve popularnija etiketa u Hrvata), nedavno su izdali 7'' vinil te snimaju novi materijal.

Krlja je bend koji svira death metal/grindcore/punk destruction. Godine 2010. izdali su sami prvi album "Grind World Order". Na istom albumu nalazio se ultra megahit "Vilicom u čelo" s kojim su se najviše proslavili. Ekipa radi na novom albumu tako da će uz stare hitove zasvirati i nove.

Ulaznice u pretprodaji: 55 kn, na dan koncerta na blagajni kluba 70 kn

Ulaznice u pretprodaji potražite na sljedećim mjestima: Klub Močvara, Trnjanski nasip bb; Dallas, Masarykova 6; Dancing Bear, Gundulićeva 7; Dirty Old Shop, Tratinska 22; Eventim ticket shop, Jurišićeva 2a; Kovač, Masarykova 14; Punkt13, Ilica 14; Rockmark, Berislavićeva 13 te online na eventim.hr.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika