19.04.2011. / 10:05

Autor: Hina , Nacional.hr

Za PEZ figurice Williama i Kate platio 69 tisuća kuna

PEZ, austrijska tvrtka čije su kutijice bombona poznate diljem svijeta, objavila je da će novac biti uplaćen zakladi Starlight Children koja brine za teško bolesnu djecu i koju podupire buduća britanska princeza

ReutersReutersNeimenovani Amerikanac iz Connecticuta platio je 13,360 dolara (68,800 kuna) kako bi pobijedio na humanitarnoj aukciji kutijica PEZ bombona s likom britanskog princa Williama i njegove zaručnice Kate Middleton.

PEZ, austrijska tvrtka čije su kutijice bombona poznate diljem svijeta, objavila je da će novac biti uplaćen zakladi Starlight Children koja brine za teško bolesnu djecu i koju podupire buduća britanska princeza.

Kutijice s figuricama Williama i Kate PEZ je proizveo u posebnoj seriji uoči njihova vjenčanja 29. travnja u Londonu.

Identitet pobjednika aukcije nije objavljen, ali on nije nadmašio dosad najviši iznos plaćen za neku kutijicu PEZ bombona. Rekord i dalje drži model Astronaut B, koji je napravljen za Svjetsku izložbu 1982. godine, ali nikada nije pušten u prodaju. Taj model na sličnoj aukciji prije pet godina prodan je za čak 32 tisuće dolara.

Vezane vijesti

Marihuana s državnim pečatom

Marihuana s državnim pečatom

Urugvajska vlada objavila je prijedlog zakona kojim želi ozakoniti i nadzirati tržište marihuane, ocjenjujući da je ta droga manje opasna od crnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika