19.04.2011. / 16:20

Autor: Hina

Više od polovice Britanaca pratit će kraljevsko vjenčanje

Dan kraljevskog vjenčanja proglašen je u Britaniji neradnim danom i očekuje se da će se tisuće Britanaca uputiti u London kako bi na potezu od Buckinghamske palače do Westminsterske opatije pratili vjenčanje. Širom Londona planiraju se ulične zabave

Više od polovice svih Britanaca pratit će sljedeći petak vjenčanje princa Williama i njegove dugogodišnje djevojke Kate Middleton, pokazuje istraživanje javnog mišljenja koje je proveo Reuters, a procjenjuje se da bi ga moglo pratiti do dvije milijarde ljudi širom svijeta.

Kraljevsko vjenčanje bit će jedno od najgledanijih događaja ove godine u svijetu. Oko 56 posto Britanaca pratit će kako se princ koji je drugi u nasljednom redu za britansku krunu ženi svojom studentskom ljubavi, prema istraživanju Ipsos MORI.

Nešto manje od četvrtine Britanaca kazalo je kako sigurno neće pratiti vjenčanje.

Dan kraljevskog vjenčanja proglašen je u Britaniji neradnim danom i očekuje se da će se tisuće Britanaca uputiti u London kako bi na potezu od Buckinghamske palače do Westminsterske opatije pratili vjenčanje. Širom Londona planiraju se ulične zabave.

Popularnost monarhije, prema istraživanjima, i dalje je visoka i danas ju tri četvrtine Britanaca podržava nasuprot samo 18 posto koji bi da je zemlja uređena kao republika.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika