21.04.2011. / 18:01

Autor: Totalsport

Ivica Kostelić operirao koljeno u Baselu

Kao što je i bio plan, detaljna odluka o tijeku i vrsti operacije bila je donesena tek kad se artroskopski ušlo u koljeno, te je odlučeno da se fabela ne dira, jer je ocjena liječnika da ne smeta kretanju koljena, već dapače čini potporu koljenu u nekim situacijama, pa je napravljena samo toaleta koljena kojom su uklonjeni komadići hrskavice iz koljena koji su ograničavali kretanje koljena i kako bi se postiglo da Ivica ima punu ekstenziju i fleksiju koljena

Ivica Kostelić Ivica Kostelić Nakon dijagnostičkih pregleda koje je obavio u srijedu, hrvatskom skijašu Ivici Kosteliću je u četvrtak ujutro operirano desno koljeno u klinici Bruderholz u Baselu.

Operaciju je obavio liječnički tim u sastavu prof. dr. Niklaus Friedrich i prof.dr. Werner Műller, koji je posebno zbog Ivice Kostelića ponovno ušao u operacijsku salu.

Kao što je i bio plan, detaljna odluka o tijeku i vrsti operacije bila je donesena tek kad se artroskopski ušlo u koljeno, te je odlučeno da se fabela ne dira, jer je ocjena liječnika da ne smeta kretanju koljena, već dapače čini potporu koljenu u nekim situacijama, pa je napravljena samo toaleta koljena kojom su uklonjeni komadići hrskavice iz koljena koji su ograničavali kretanje koljena i kako bi se postiglo da Ivica ima punu ekstenziju i fleksiju koljena.

Prema procjenama liječnika to je bila najbolja odluka, koja je u ovom trenutku bila potrebna kako bi Ivica Kostelić dočekao spreman sljedeću sezonu. Liječnicima je za sada vrlo teško prognozirati točno trajanje rehabilitacije i točan datum povratka na snijeg, jer će to dosta ovisiti o brzini smanjenja bolova u koljenu sljedećih dana, a za sada vrlo grube prve procjene govore da bi to moglo biti u slijedećih 3-5 tjedana.

Vezane vijesti

Muamba samostalno hoda po londonskoj bolnici

Muamba samostalno hoda po londonskoj bolnici

Menadžer engleskog nogometnog kluba Bolton, Owen Coyle, potvrdio je za engleske medije da njegov igrač Farbice Muamba nastavlja s čudesnim oporavkom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika