23.04.2011. / 19:13

Autor: Hina , Nacional.hr

Zbog krijumčarenja druge uhićeni državljanin Srbije i Trogiranin

Osnovano se sumnja da je 41-godišnjak iz Srbije, prema prethodnom dogovoru s 31-godišnjakom s područja Trogira, tu drogu skrivenu u vozilu prokrijumčario iz Srbije preko Bosne i Hercegovine

Ilustracija (Pixsell)Ilustracija (Pixsell)Zbog krijumčarenja droge policija je danas istražnom sucu u Splitu privela 41-godišnjeg državljanin Srbije i 31-godišnjaka s područja Trogira, koji su uhićeni jučer, kad je u vozilu 41-godišnjaka nađeno više od 2,5 kilograma amfetamina.

"U vozilu beogradskih registracijskih oznaka državljanina Republike Srbije, na području Trogira, pronađeno je 2 kilograma i 563 grama opojne droge amfetamin tzv. 'speed' čija se vrijednost cijeni na više od 500.000 kuna", rekao je danas popodne na izvanrednoj konferenciji za novinare načelnik Sektora kriminalističke policije PU splitsko-salmatinske Ante Matković. Dodao je kako je u "detekciji droge" pomagao i službeni pas.

Osnovano se sumnja da je 41-godišnjak iz Srbije, prema prethodnom dogovoru s 31-godišnjakom s područja Trogira, tu drogu skrivenu u vozilu prokrijumčario iz Srbije preko Bosne i Hercegovine.

"Nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja utvrdili smo da državljanin Srbije ima određenih veza koje se odnose na krijumčarenje opojnih droga iz Srbije u Hrvatsku i u proteklih nekoliko mjeseci, koliko traje kriminalističko istraživanje, identificirali smo ga", rekao je Matković odgovarajući na novinske upite.

Radi se o "vrlo vrijednoj količini" opojne droge, koja na područje Hrtavske dolazi uoči predstojeće turističke sezone, i mi ćemo s kolegama iz Srbije i BiH nastaviti kriminalističku obradu te osobe i grupacije kojoj je pripadala, kazao je Matković.

Vezane vijesti

Krivotvoritelj Gotovinine putovnice osuđen zbog krijumčarenja droge

Krivotvoritelj Gotovinine putovnice osuđen zbog krijumčarenja droge

Franjo Katavić, krivotvoritelj putovnice kojom se u bijegu koristio general Ante Gotovina, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika