26.04.2011. / 15:29

Autor: Miroslav Sušnik

Ekstremni death metal bend Kataklysm ponovno u Zagrebu

Od samog početka poznati su kao ultra brz i kaotičan metal bend

Kanadski death metalci Kataklysm osnovani su 1991. godine i svoj glazbeni stil nazivaju "northern hyperblast" zbog ekstremno brzog sviranja bubnjara Max Duhamela po dobošu.

Kataklysm su od samog početka poznati kao ultra brz i kaotičan metal bend te su zbog toga proglašeni za jedan od najboljih death metal bendova na svijetu.

S vremenom se njihova glazba mijenjala, a najveća promjena dolazi sa albumom iz 1998. godine "Victims Of This Fallen World" kada u bend dolazi karizmatični Maurizio Iacono i preuzima mjesto pjevača. Tim albumom približili su se melodic death metalu, no već na idućem albumu iz 2000. godine "The Prophecy (Stigmata of the Immaculate)" vraćaju se svom brzom i kaotičnom zvuku, ovoga puta sa blagim utjecajem thrash metala.

Na ovoj turneji Kataklysm pored što predstavljaju svoj posljednji vrlo hvaljeni album "Heaven's Venom" slave i svoju dvadesetgodišnjicu postojanja.

Na svoje će novo hrvatsko gostovanje dovesti čak tri support benda, stilske kolege Karnak iz Italije i Pestifer iz Belgije, te finske thrash metalce Dead Shape Figure.

Koncert će se održati u četvrtak 26. svibnja s početkom u 20 sati u zagrebačkoj Močvari.

Cijena ulaznice je 100 kuna, a mogu se kupiti na sljedećim mjestima: Močvara (Trnjanski nasip bb), Planet Music (Ilica 37), Kovač (Masarykova 14), Dancing Bear (Gundulićeva 7), Aždaja Boutique (Gajeva 17), Dirty Old Shop (Tratinska 22), Rockmark (Berislavićeva 13) u Zagrebu, te Rock Shop Stres u Osijeku i My Way u Požegi, a mogu se i rezervirati na e-mail rezervacije@twilight-mag.net.

Na ulazu će ulaznica koštati 120 kn.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika