28.04.2011. / 12:06

Autor: Nacional.hr

Afera PET ambalaža: Bivša ministrica Matulović Dropulić krajnji cilj istrage?

Bivša ministrica svoju bi ulogu u cijeloj priči trebala ispričati tijekom dana u sjedištu Uskoka, gdje će biti ispitan i njen sin Miho Zrnić Marinović

Marina Matulović DropulićMarina Matulović DropulićUhićenje bivšeg šefa Fonda za zaštitu okoliša Vinka Mladinea u aferi oko reciklaže PET ambalaže moglo bi biti samo početak Uskokove istrage.

Naime, kako piše Večernji list postoje ozbiljne sumnje da je projekt otkupa i prerade ambalaže povezan s donošenjem Zakona o zbrinjavanju ambalaže koji je donesen za mandata ministrice Marine Matulović Dropulić. Zbog toga se neslužbeno spominje kako je upravo bivša ministrica glavni cilj istražitelja.

Navodno su neki od svjedoka ispitanih u istrazi progovorili o njenoj ulozi u cijeloj priči. Spominje se kako je upravo ona dodijelila koncesiju tvrtci BBS čije su se nepravilnosti u poslovanju naknadno otkrile.

Bivša ministrica svoju bi ulogu u cijeloj priči trebala ispričati tijekom dana u sjedištu Uskoka, gdje će biti ispitan i njen sin Miho Zrnić Marinović.

Sinoć je u Uskoku ispitan i Mladineo koji je otvoreno pričao s istražiteljima o svojoj ulozi izvlačenja novca kroz otkup PET ambalaže. Danas bi istražni sudac trebao odlučiti hoće li mu odrediti novi jednomjesečni pritvor ili će se Mladineo moći braniti sa slobode.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika