28.04.2011. / 12:14

Autor: Hina

Kate se neće zavjetovati na poslušnost Williamu

Program navodi da će Kate Middleton obećati da će "voljeti, podupirati, poštovati i pratiti" princa Williama, ali ne i da će ga "slušati"

Kate Middleton neće obećati da će "slušati" svojeg supruga, u zavjetima koje će izreći u petak pred oltarom Westminsterske opatije, otkriva službeni program vjenčanja objavljen u četvrtak.

Program navodi da će Kate Middleton obećati da će "voljeti, podupirati, poštovati i pratiti" princa Williama, ali ne i da će ga "slušati".

Princeza Diana uvela je 1981. tu inovaciju u svojim zavjetima princu Charlesu, no poslušnost svojim supruzima, princu Andrewu (1986.) i princu Edwardu (1999.), obećale su Sarah Ferguson i Sophie Rhys-Joes.

Službeni program počet će porukom mladog para, prvom od objave zaruka u studenome.

"Ljubav kojom smo okruženi nevjerojatno je dirljiva i oboje nas je duboko ganula", kaže se u poruci.

Program navodi i koja će glazbena djela biti izvođena na ceremoniji pa će se tako među klasicima naći i "Greensleeves", jedna od najpopularnijih engleskih folklornih skladbi, stara 500 godina. Novovjenčani par opatiju će napustiti uz zvuke kraljevske koračnice skladatelja Williama Waltona, koja je izvedena tijekom "vjenčanja stoljeća" Williamovih roditelja, Charlesa i Diane 1981.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika