28.04.2011. / 13:05

Autor: Martina Čizmić

Sapunica Agrokor-Mercatro pred samim završetkom: Preostala su samo dva dana

Kad je ipak oprezan što se tiče ponude za dokapitalizaciju. Ističu kako bi o svemu ipak trebala odlučiti skupština dioničara Pivovarne Laško

Treća sreća za Mercator?Treća sreća za Mercator?Samo su dva dana preostala za prodaju slovenskog trgovačkog lanca Mercatora. Agrokorova ponuda koja je od prvotnih 206 eura povećana na 221 euro isteći će u subotu u ponoć. No, čini se kako ni treći pokušaj prodaje slovenske tvrtke neće imati sretan završetak.

Nakon što je slovenski Ured za očuvanje konkurentnosti zabranio slobodno raspolaganje dionicama najvećim dioničarima Mercatora, prodaja četvrtine te tvrtke Agrokoru ozbiljno je došla u pitanje. A ukoliko Pivovarna Laško ne proda Mercator, neće imati dovoljno sredstava da plati kredit koji mu u lipnju dolazi na naplatu i tvrtka bi mogla završiti u blokadi.

Stoga ne iznenađuje što su se u Pivovarni Laško pobunili protiv odluke Ureda i uložili žalbu i zahtjev za privremenom odgodom provođenja odluke. To je ujedno jedini način da Pivovarna proda dionice Agrokoru. U protivnom bi morala tražiti odobrenje Ureda, a s obzirom na aktualnu klimu u Sloveniji, ta odluka bi se mogla odužiti dovoljno dugo da Todorić odustane od kupnje.

No, u cijelu priču upetljao se i državni fond Kapitalska družba. Oni su u svom priopćenju izrazili spremnost da sudjeluju u dokapitalizaciji Pivovarne Laško. Iako ta dokapitalizacija od najviše 18,2 milijuna eura ne bi mnogo pomogla Pivovarni, možda bi bila dovoljna da banke reprogramiraju njena dugovanja i tako odgode prodaju Mercatora do nekih boljih vremena.

Kad je ipak oprezan što se tiče ponude za dokapitalizaciju. Ističu kako bi o svemu ipak trebala odlučiti skupština dioničara Pivovarne Laško.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika