28.04.2011. / 19:21

Autor: Hina

Kosor: Nisam govorila o pokretanju istrage o transkriptima, već o izvješću o radu

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor rekla je danas kako ni u jednoj svojoj izjavi nije govorila o pokretanju istrage o transkriptima zato što hrvatska vlada nema namjeru provoditi istragu, nego je rekla da će tražiti izvješće o radu vladina Ureda za suradnju s Haaškim sudom.

Jadranka KosorJadranka KosorPredsjednica Vlade Jadranka Kosor rekla je danas kako ni u jednoj svojoj izjavi nije govorila o pokretanju istrage o transkriptima zato što hrvatska vlada nema namjeru provoditi istragu, nego je rekla da će tražiti izvješće o radu vladina Ureda za suradnju s Haaškim sudom.

"Ono što mi u vladi želimo znati je, na temelju naše trajne opredijeljenosti za otvorenu i potpunu suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom u skladu s Ustavnim zakonom, utvrđivanje činjenica o radu tog ureda od osnivanja 1996. do danas", rekla je novinarima predsjednica vlade.

Podsjetivši kako vladin Ured za suradnju s Haaškim sudom radi u sklopu Ministarstva pravosuđa, rekla je da joj je već dostavljeno prvo preliminarno izvješće. "Vrlo brzo će se završiti cjelokupni posao i kad bude gotovo potpuno izvješće, ako budemo smatrali da postoje neki osobito važni elementi za javnost, o tome ćemo je izvijestiti", najavila je premijerka Kosor i dodala da će o njemu raspraviti u užem kabinetu vlade.

"Svaka vlada koja želi da država funkcionira isključivo tako da svatko ima obvezu poštovati zakone, ima pravo tražiti izvješća od svojih ureda", rekla je predsjednica vlade Jadranka Kosor.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
23/1/07

boltek, 28.04.11. 19:42

Očito se naišlo na nešto vruče.


registracija
10/3/11

maher2206, 28.04.11. 22:38

A vruče je to da je Ured cijelo vrijeme radio po zakonu i propisima ali i isto tako da su neki dokumenti (transkriptići) našli se u Hagu mimo Ureda pa su poslje oprani preko tog istog ureda.
Pitanje za 1000000 kn glasi:"Kako su ti transkriptići dospjeli u Hag?"


registracija
24/11/10

aabar, 28.04.11. 22:59

kAD JE ONA JEDAN OD DILERA


registracija
10/3/11

maher2206, 29.04.11. 00:07

aabar, ona je glupa kao k.... i ne razumije ništa a i nije je niti briga. Kada bude trebalo ona će ponovo obući crnu obleku, sazvati tiskovnu i pred nacijom pustiti suzu i ovčice će popasti i reći pa vidiš da joj je stalo...


registracija
18/12/09

slavonac031, 29.04.11. 02:05

U bećarcu se pjeva
Mala moja budi fina dama
Tko ne traži ponudi ga sama.
Slanje transkripata u Haag nije dokaz pravne države,imamo fisuće drugih načina da (ne)dokažemo njezino postojanje, nego smo dokazali kukavičluk, glupost i sluganski mentalitet vlastodržaca niti bi to dugoročno utjecalo na prijem u EU.


registracija
2/1/11

prohujalo, 29.04.11. 12:59

J.... i posten ne ide zajedno
Izidimo jedan put sa istinom, kaznimo one koje treba kazniti
nemojmo dozvoliti da budemo taoci kriminalnog HDZ-a


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika