29.04.2011. / 16:59

Autor: Hina , Nacional.hr

Nije istraga, nego...

Purda najavio tužbu protiv Srbije, Jadranka Kosor više ne želi pričati o transkriptima

Tihomir Purda, koji je nakon gotovo dva mjeseca pritvora u BiH u početku ožujka pušten na slobodu, danas je izjavio kako će zbog uhićenja i pritvora u BiH tužiti Srbiju.

Tihomir Purda i Jadranka Kosor (Foto: Vlada RH)Tihomir Purda i Jadranka Kosor (Foto: Vlada RH)Tihomir Purda, koji je nakon gotovo dva mjeseca pritvora u BiH u početku ožujka pušten na slobodu, danas je izjavio kako će zbog uhićenja i pritvora u BiH tužiti Srbiju.

Purdu je u Vukovaru posjetila premijerka Jadranka Kosor, a odgovarajući na novinarsko pitanje kani li tužiti Srbiju zbog uhićenja i pritvora u BiH, kazao je kako njegov odvjetnik radi na tome.

"Još rješavamo papirologiju, ali odlučili smo se na tužbu", kazao je.

Predsjednica vlade Jadranka Kosor posjetila je obitelj toga hrvatskog branitelja, a on je izjavio kako je "premijerka obećala da će doći i ispunila je svoje obećanje". Kako je rekao, očekuje da ga premijerka Kosor posjeti i kad uskoro rodi njegova supruga Slobodanka te da bude i kuma novorođenčetu.

Na novinarski pak upit da komentira dokle je došla istraga brijunskih transkripata, ponovila je kako ne misli svaki dan odgovarati na ista pitanja. Podsjetimo, prije pet dana Jadranka Kosor je potvrdno odgovorila na novinarsko pitanje 'hoće li zatražiti istragu po pitanju brijunskih transkripata'. Premijerka je tom prilikom rekla: 'Ja sam to već zatražila i na tom poslu se već radi.' Međutim, kancelarka se prema svemu sudeći u međuvremenu 'predomislila', budući da je jučer kazala kako nikakva 'istraga' pokrenuta nije.

"Jasno sam rekla da ću tražiti izvješće o radu vladina ureda za suradnju s međunarodnim kaznenim sudom, a istragu, naravno, vlada ne može pokretati. I to su činjenice. Mislim da bi svaka rasprava o tome trebala prestati. Puno je važna posla i u vezi sa završetkom pregovora i jačanjem gospodarstva. Prema tome, molim da uzmete u obzir te činjenice. A izvješće o radu ureda ćemo dobiti, preliminarne naznake smo već dobili", kazala je pak danas.

Premijerka Kosor u Vukovaru je sudjelovala u radu Dunavske konferencije koju je i otvorila. Na skupu su predstavnici 14 podunavskih zemalja uključenih u Strategiju Europske unije (EU) za dunavsku regiju te institucija EU-a razgovarali o ulozi te strategije za poboljšanje životnih uvjeta u čitavu Podunavlju.

Vezane vijesti

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u petak za agenciju Tanjug da je njegova izjava o Vukovaru, koja je u Hrvatskoj izazvala brojne… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 30.04.11. 00:59

neka ti sivka bira odvjetnka, buš dobil 24 godine.


registracija
21/2/11

skyway, 30.04.11. 08:50

Bas sam i ja nesto mislio na tu temu. Naime, ukoliko Purda hoce tuziti Srbiju, a mislim da je tu u pravu i da ga treba podrzati, onda mora znati koga uzima za odvjetnika. Naprimjer, sto su radili toliki Gotovinini zastupnici pred sudom? Nista! Jer sudska odluka je nalikovala optuznici, a ne presudi, a toliki milijuni su spiskani.
Pitam vas da je bio netko poput Nobila, Prodanovica isl. kakva bi situacija bila!? Predpostvljam puno bolja? Ustvari, uvjek valja (nasjencima) izbjegavati lawyers koji imaju bilo kakove veze s Americom, jer to je mac s dvije ostrice...A zasto, e volio bih to kazati u cetiri oka...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika