30.04.2011. / 13:49

Autor: Hina

'Velika Britanija će od vjenčanja zaraditi 2 milijarde funti'

Prema procjenama vladine agencije VisitBritain, kraljevsko vjenčanje, koje je po nekim procjenama diljem svijeta pratilo dvije milijarde tv gledatelja, potaknut će turistički rast koji će trajati nekoliko godina

ReutersReutersKraljevsko vjenčanje princa Williama i Kate Middleton imat će pozitivan učinak na britansku turističku industriju, a procjenjuje se da bi u sljedećih nekoliko godina Velika Britanija zahvaljujući popularnosti kraljevskog para mogla zaraditi dodatne dvije milijarde funti, objavili su u subotu britanski mediji.

Prema procjenama vladine agencije VisitBritain, kraljevsko vjenčanje, koje je po nekim procjenama diljem svijeta pratilo dvije milijarde tv gledatelja, potaknut će turistički rast koji će trajati nekoliko godina. To će Britaniji donijeti dodatna četiri milijuna posjetitelja i zaradu od oko dvije milijarde funta, navodi VisitBritain.

Kratkoročno, vjenčanje je gradu Londonu donijelo dodatni turistički prihod od 107 milijuna funti, procijenila je tvrtka PwC, prenose mediji.

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

registracija
7/1/11

djani, 01.05.11. 08:56

To je zemlja prokleta


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika