30.04.2011. / 17:12

Autor: Hina , Nacional.hr

Kosor: 'Ulazak Hrvatske u EU posvetiti ćemo hrvatskim braniteljima'

"Vjerujem da će nas taj ponos voditi i hrabriti i ovom poslu koji je pred nama, a to je završetak pregovora i ulazak u Europsku uniju. Taj trenutak, ulazak Hrvatske u Europsku uniju posvetiti ćemo hrvatskim braniteljima", rekla je Kosor

Premijerka Jadranka Kosor u Okučanima je razgledala novu školsko sportsku dvoranu u izgradnji i položila vijence pred Središnjim križem Photo: Ivica Galović/PIXSELLPremijerka Jadranka Kosor u Okučanima je razgledala novu školsko sportsku dvoranu u izgradnji i položila vijence pred Središnjim križem Photo: Ivica Galović/PIXSELLDan uoči obilježavanja 16. obljetnice vojno-redarstvene akcije Bljesak u Okučanima je boravila predsjednica vlade Jadranka Kosor, u pratnji ministara Davora Božinovića i Đure Popijača, gdje se susrela s općinskim načelnikom Acom Vidakovićem, te saborskim zastupnicima i predstavnicima Brodsko-posavske županije.

Tijekom susreta razgovarali su o infrastrukturnim projektima u općini Okučani, poput izgradnje kanalizacije i proširenja gospodarske zone. Nakon razgovora predsjednica Vlade i domaćini obišli su gradilište školske sportske dvorane u Okučanima, a potom je predsjednica Vlade položila vijenac kod središnjeg križa.

U vojno redarstvenoj akciji Bljesak oslobođeno je područje zapadne Slavonije. U akciji su poginula 42 pripadnika hrvatske vojske, a 162 su ranjena.

Kosor je rekla kako ništa ne može umanjiti veličinu Bljeska, niti herojstvo hrvatskih branitelja koji su branili svoju domovinu, svoj dom, svoju djecu, budućnost Hrvatske.

"Ništa ne može zasjeniti to što je povijesna činjenica i istina. Mi smo pobijedili u ratu koji nam je nametnut, pobijedili smo u krvavoj agresiji koja je krenula na Hrvatsku", rekla je Kosor.

Kazala je kako su svi ti ljudi kojih se i danas sjećamo i svi hrvatski branitelji bili pripadnici pobjedničke hrvatske vojske i na to moraju biti ponosni.

"Vjerujem da će nas taj ponos voditi i hrabriti i ovom poslu koji je pred nama, a to je završetak pregovora i ulazak u Europsku uniju. Taj trenutak, ulazak Hrvatske u Europsku uniju posvetiti ćemo hrvatskim braniteljima", rekla je Kosor.

Predsjednica Vlade danas je boravila u Okučanima jer će sutra biti prisutna na beatifikaciji Ivana Pavla II u Vatikanu. Kazala je kako će tu priliku iskoristiti i za bilateralne razgovore s kolegama iz zemalja Europske unije kako bi razgovarala o završetku hrvatskih pregovora.

"To je osobiti trenutak za sve nas i trenutak sjećanja, poštovanja i dubokoga naklona Ivanu Pavlu II koji je bio veliki prijatelj Hrvatske i kojega svi vječno nosimo u srcu“, rekla je Kosor.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
16/8/06

tectonic, 30.04.11. 17:32

I Tuđmanovoj manipulaciji njima, zaboravila je nadodati


registracija
12/12/10

Klarens, 30.04.11. 17:59

Baba Jaja....mani se blebetanja
Smanji dozu tableta
I primi se kuhache !!!


registracija
21/3/10

arcanius, 30.04.11. 19:43

Jaca, iskreno, odjebi!


registracija
30/3/11

das, 30.04.11. 19:50

.."Taj trenutak, ulazak Hrvatske u Europsku uniju posvetiti ćemo hrvatskim braniteljima"..koja podvala,nije se pitala koliko će branitelja biti ZA ulazak eu..i hoćemo li uopće ući...pokvarena jaca,fuj i ona i njezina priča..


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 30.04.11. 19:59

Ne Braniteljima ,vec 500.000 HDZ-ovim glasacima,umjetno od tebe i tvoje klike,stvorenih.


registracija
29/11/09

Ivis, 30.04.11. 20:29

Glupaco! To nece biti tvoj posao, vec nekoga drugoga. Nazalost, niste uspjeli zakociti kalendar!! hahahaha


registracija
12/1/11

siziff, 30.04.11. 20:56

Ova Kokoš svim silama nastoji podmazati glasačku mašinu ( najžalosnije; to joj uspjeva ), uvlačeći se u guzicu iz svih pozicija i u svim varijantama.


registracija
2/1/11

prohujalo, 01.05.11. 07:19

Kos nas sve u duplo
tokom rata duple zapovijedi
tokom vladanja duple price-politika
jedna za domacu javnost
druga stvarna-poslusna prema svijetu
jao si ga nama


registracija
7/1/11

djani, 01.05.11. 08:54

A pljačku posveti svome sinu


registracija
13/2/11

urednik, 01.05.11. 16:47

Posveti svom ćaći kojega nikada nisi upoznala, a kamo sreće da on nije nikada upoznao tvoju mater. A možda i nije.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika