02.05.2011. / 15:12

Autor: Nacional.hr

Pripreme SAD-a na moguću odmazdu: Iz Japana povučen tim za kemijsko i biološko oružje

Tim od 145 članova Elitnih snaga za kemijske i biološke incidente američkih marinaca, povučen je iz Japana u SAD, jer američke vlasti strahuju od mogućih terorističkih napada koji bi se zbog smrti bin Ladena mogli dogoditi u SAD-u

Britanska policija također je povećala oprez nakon vijesti o smrti Osame bin Ladena (Reuters)Britanska policija također je povećala oprez nakon vijesti o smrti Osame bin Ladena (Reuters)Američke vlasti se ozbiljno pripremaju na moguće odmazde Al-Qaede zbog ubojstva njihovog vođe, Osame bin Ladena. Tim za rukovanje kemijskim i biološkim oružjem je povučen iz Japana, gdje je pomagao u sprečavanju nuklearne katastrofe koja je Japanu prijetila nakon potresa u ožujku, kako bi američkim vlastima bio na raspolaganju u slučaju terorističkih napada na SAD, prenosi ABC News.

Tim od 145 članova Elitnih snaga za kemijske i biološke incidente američkih marinaca, povučen je iz Japana u SAD, jer američke vlasti strahuju od mogućih terorističkih napada koji bi se zbog smrti bin Ladena mogli dogoditi u SAD-u. Diljem SAD-a u tijeku su sigurnosne pripreme zbog straha od terorističke odmazde pa su u New Yorku i Los Angelesu policijske patrole smještene u blizini džamija, a iste mjere provode se i u Philadelphiji i Washingtonu. Policijske patrole nadziru i podzemne željeznice, hotele i federalne zgrade. Američki državljani koji se nalaze izvan domovine, pogotovo oni koji se nalaze u zemljama gdje ima mnogo američke vojske, pozvani su na povećan oprez. Građane se poziva i na pojačan oprez na aerodromima i u avionima.

Andrew Card, član administracije predsjednika Georgea W. Busha, upozorava da bi ubojstvo Osame bin Ladena moglo neke osobe potaknuti na nasilne postupke koje su planirali napraviti ako Osamu netko ubije.

Vezane vijesti

33 godine zatvora liječniku koji je 'otkrio' Bin Ladena

33 godine zatvora liječniku koji je 'otkrio' Bin Ladena

Pakistanski liječnik koji je pomogao američkoj obavještajnoj agenciji da pronađe Osamu bin Ladena osuđen je na 33 godine zatvora, službeno je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika